fbpx
NaslovnicaMina SportRadonjić i Maxi Jena MM najbolji i u Veneciji

Radonjić i Maxi Jena MM najbolji i u Veneciji

Podgorica, (MINA) – Maxi Jena MM sa skiperom Milošem Radonjićem ubjedljivo je triumfovala u Veneciji, na prestižnoj regati Venice Hospitality Challenge, u konkurenciji 16 najboljih maksi jedrilica cijelog svijeta.

Regata je kruna italijanskog jedrenja i osmi put se održava u prijestonici turizma.

Crnogorska posada je slavila za nešto više od sat, ostavivši drugoplasirani brod Way of life gotovo 20 minuta.

Radonjić se zahvalio Sina Centurion Palace na prilici da brani njihove boje na takmičenju, navodeći da je to važan uspjeh za crnogorsko jedrenje.

“Danas smo jedrili bez greške! Taktika je bila dobro promišljena pa smo prednost ostvarili na samom startu. Vremenski uslovi su nam išli na ruku, vjetar je bio od četiri do šest čvorova, pa smo još jendom pokazali da su Dobrotski bonacijeri na vrhuncu zadatka i u venecijanskom kanalu”, rekao je radonjić.

On je istakao da je prezadovoljan regatom, ekipom i rezultatom.

“To je nevjerovatan uspjeh i srećan sam što mogu da predstavljam našu državu u ovom kapacitetu. Prije samo nedjelju dana smo okončali Barkolanu, a danas smo ostavili sve konkurente daleko iza nas. Sve je funkcionisalo odlično, radujem se što pehar donosimo doma”, rekao je Radonjić.

Saopšteno je da Venice Hospitality Challenge ima izuzetno važan važan turistički, komercijalni i diplomatski značaj i da je programom svake godine predviđen prijem predstavnika turističkih kompleksa i posada na gala večeri koji upriličava Gradonačelnik Venecije.

Posada Maxi Jene Mm sa Milošem Radonjićem prethodnog vikenda osvojila je prvo mjesto u klasi treće u ukupnom plasmanu na najvećoj regati svijeta Barkolani.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije