fbpx
NaslovnicaCrna GoraPrekinuto vaterpolo prvenstvo Crne Gore

Prekinuto vaterpolo prvenstvo Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Seniorsko prvenstvo Crne Gore u vaterpolu za takmičarsku sezonu 2019/20 neće biti nastavljeno i neće biti proglašen prvak, odlučio je Upravni odbor (UO) Vaterpolo i plivačkog saveza.

Navodi se da je Odbor donio odluku, na osnovu izjašnjavanja svih klubova iz Stručnog savjeta i uvažavajući aktuelne okolnosti izazvane pandemijom virusa COVID 19.

“UO je konstatovao da je shodno ostvarenom plasmanu klubova iz VPSCG u Reginalnoj vaterpolo ligi za takmičarsku sezonu 2019/20, najuspješniji plasirani klub Jadran Carine iz Herceg Novog”, piše u saopštenju.

Navodi se da je UO prihvatio predlog Stručnog savjeta za vaterpolo da pravo prijave za međunarodno odnosno LEN klupska takmičenja za narednu takmičarsku sezonu imaju klubovi na osnovu ostvarenog plasmana u Regionalnoj ligi ove sezone.

Odlučeno je da turniri Prvenstava za šest mlađih kategorija budu odigrani tokom jula, a turniri za Kup Crne Gore za mlađe kategorije tokom avgusta.

“Vaterpolo i plivački savez finansijski će pomoći svim klubovima koji su registrovani u toj asocijaciji. Za pomoć u ublažavanju posljedica nastalih pandemijom koronavirusa, opredijeljeno je iznos od 50 hiljada eura koje će biti raspodijeljene shodno utvrđenim kriterijumima do 30. juna”, piše u saopštenju.

UO je usvojio plan priprema svih nacionalnih selekcija koji će biti obavljeni tokom ovog ljeta.

“Dogovoreno je da se planira održavanje međunarodnog plivačkog mitinga MNE OPEN tokom avgusta”, saopšteno je nakon sjednice UO Vaterpolo i plivačkog saveza.

Najčitanije

CEDIS

Djelovi Danilovgrada u nedjelju bez struje

Podgorica, (MINA) – Djelovi Danilovgrada biće u nedjelju više sati bez struje, zbog radova...