fbpx
NaslovnicaMina SportPoraz crnogorskih vaterpolista u Đeru

Poraz crnogorskih vaterpolista u Đeru

Podgorica, (MINA) – Vaterpolo reprezentacije Crne Gore poražena je danas u Đeru od Mađarske 14:9 (4:1, 4:3, 3:2 i 3:3), u utakmici prvog kola evropskog dijela kvalifikacija za Svjetsku ligu.

Loša realizacija igrača više, dosta nepreciznih dodavanja i tehničnih grešaka, uz slabiju igru u odbrani koštali su podmlađenu crnogorsku selekciju povoljnijeg rezultata.

Domaćin je u Đeru bio mnogo bolji i nakon izjednačenog početka, serijom od četiri vezana pogotka, početkom druge četvrtine poveo je 5:1.

Vodio je i 6:2 i 8:4, početkom trećeg dijela meča razliku je uvećao na pet (9:4), koja je u finišu tog dijela meča iznosila šest pogodaka (11:5).

Bilo je i 14:7, sredinom posljednje četvrtine.

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića u drugoj četvrtini na trenutak su zaprijetili i zaostatak sveli na 6:4, ali je domaćin sa tri uzastopna pogotka riješio sve dileme.

Mađarsku su do pobjede vodili Vendel Vigvari sa četiri i Kristijan Manherc sa tri gola, Silard Janšik postigao je dva, dok su se po jednom u listu strijelaca upissali Balaž Erdelji, Gerg Zalanki, Kristijan Bedo, Tamaš Metri i Viktor Vadovič.

U crnogorskoj reprezentaciji Marko Mršić, Vladan Spajić i Aleksa Ukropina postigli su po dva, a po gol Miroslav Perković, Vlado Popadić i Marko Petković.

U grupi A slobodna je bila Rumunija, kojan će u februaru biti naredni rival crnogorskih vaterpolista.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije