fbpx
Naslovnica Mina Sport Podgorica domaćin kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona

Podgorica domaćin kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona

Podgorica, (MINA) – Podgorica će od srijede do nedjelje biti domaćin kvalifikacionog vaterpolo turnira za Ligu šampiona, na kojem će nastupiti i hercegnovski Jadran.

Na turniru će, osim Novljana, igrati još mađarski OSC, Sintez Kazanj, Jadran iz Splita, grčki Apolon, Enka iz Turske i litvanski Caibas.

Plasman u drugi krug kvalifikacija izboriće četiri najbolje ekipe sa podgoričkog turnira.

Hercegnovski tim turnir će otvoriti duelom protiv Jadrana iz Splita (18.30).

U četvrtrtak igraće protiv litvanskog Caibasa (10.45) i Enke iz Istanbula(18.30), u petak sastaće se sa Sintezom iz Kazanja (18.15), u subotu sa grčkim Apolonom (18.30).

U posljednjem kolu rival hercegnovskim vaterpolistima biće OSC iz Budimpešte (10.45).

Trener Petar Radanović kazao je da je želja Jadrana plasman u drugi krug kvalifikacija, navodeći da će to biti težak zadatak za podmlađeni tim.

“Nadam se da ćemo izboriti plasman među četiri najbolj ekipe i plasirati se u drugi krug. Ekipa je izuzetno podmlađena i maltene smo ponovo krenuli od početaka sa dva iskusnija igrača – Markom Petkovićem i Dimitrijem Obradovićem. Ekipa je spremna, momci su željni dokazivanja i bez obzira na rezultat siguran sam da će dati svoj maksimum da se prikažu u što boljem svjetlu, odnosno da izbore prolaz”, rekao je Radanović na konferenciji za novinare.

On je ponovio da je Jadran ima najmlađi tim na turniru, ali da su to momci koji duže igraju zajedno i upoznati su sa sistemom rada.

“Ne znam šta da očekujem od njih u kratkom periodu, ali za naredne dvije-tri sezone siguran sam da će izrasti u ozbiljnu ekipu, odnosno da će neki igrači ostvaiti ozbiljan trag u vaterpolo svijetu”, rekao je Radanović.

Kapiten Marko Petković kazao je da se ekipa kompletirala tek prije desetak dana, nakon povratka reprezentativaca sa šampionata svijeta.

“To su momci koji su odrasli zajedno, koji se dobro poznaju. Vjerujem da ćemo pružiti trenutni maksimum. Svi igrači su zdravi, nemamo povrijeđenih”, rekao je Petković.

On očekuje zahtjevan turnir, podsjećajući da će odigrati šest utakmica za pet dana.

“Nadam se plasmanu u drugi krug. To su dobri momci veliki profesionalci. Uz kvalitetan rad na dobrom su putu da naprave sjajne karijere”, rekao je Petković.

Direktor Miloš Mračević kazao je da mu je žao što turnir nijesu mogli da organizuju u Igalu zbog urušavanja krova na bazenu Instituta.

On je naglasio da Heceg Novi i cijela Boka nema zatvoreni bazen.

“Nijesmo željeli da odustanemo od organizacije turnira, obratili smo se sportskim prijateljima iz Podgorice i oni su pristali da se turnir organizuje u Glavnom gradu. Nijesmo u Herceg Novom, ali se osjećamo kao kod kuće”, rekao je Mračević.

On je naglasio da je turnir lijep povod da se u Podgorici okupi sedam vrhunskih evropskih ekipa i da vjeruje da će to biti zamajac razvoja plivačkog i vaterpolo sporta u Glavnom gradu.

“Drago mi je da se turnir igra u Crnoj Gori i da nijesmo organizaciju predali nekoj drugoj ekipi.
Zahvalio bih se Glavnom gradu i Sportskim objektima, što su imali razumijevanja za Jadran i gledali ga kao da je iz Podgorice”, rekao je Mračević.

On je podsjetio da je Boka osamdesetih godina imala dva zatvorena bazena.

“Sada nemamo nijedan. To je loše ne samo za klubove, već generalno za crnogorski vaterpolo. Posljedice toga osjetiće se u narednom periodu”, rekao je Mračević.

On je istakao da mu je žao što zbog kovid pravila nijesu bili u mogućnosti da ugoste publiku na utakmicama.

Pomoćnik sekretara za kulturu i sport Miloš Antić
kazao je da je zadovoljstvo biti domaćin tako prestižnog kvalifikacionog vaterpolo turnira za Ligu šampiona.

“Mogu da obećam ispred Glavnog grada i Sportskih objekata da ćemo sve uraditi da budemo pravio domaćini”, rekao je Antić

On je poželio Jadranu da ostvari svoje ambicije i prođe u narednu rundu takmičenja.

“Nadam se da će Podgorica još jednom pokazati da je grad sporta i da ima svu potrebnu infrastrukturu, želju i volju da organizuje velika takmičenja”, rekao je Antić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije