fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalNova fudbalska sezona startuje 15. avgusta

Nova fudbalska sezona startuje 15. avgusta

Podgorica, (MINA) – Nova sezona Telekom Prve crnogorske fudbalske lige (TPCFL) počeće 15. avgusta i u jesenjem dijelu biće odigrano 19 kola, odlučeno je na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza.

Navodi se da će jesenji dio šampionata biti završen 13. decembra.

Odlučeno je da će timovi koji nastupaju u TPCFL obavezni da tokom svih 90 minuta utakmice na terenu imaju dva igrača koja su na dan odigravanja utakmice mlađa od 21 godine.

Početak takmičenja u Drugoj ligi zakazan je za 23. avgust i u jesenjem dijelu sezone, koji se završava 3. decembra, biće odigrano 19 kola.

Za trofej Kupa Crne Gore boriće se ekipe koje su u prethodnoj sezoni učestvovale u TPCFL i šest najbolje plasiranih ekipa Druge lige.

U osmini finala i četvrtfinalu igraće se po jedna utakmica, dok će se u polufinalu igrati dva meča.

Izvršni odbor je usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG u 2019. godini sa izvještajem revizora, kao i Odluke o taksama i troškovnicima za sezonu 2020/21.

Usvojen je i Pravilnik o komercijalnim i medijskim pravima zatim izmjene Pravilnika o fudbalskim takmičenjima, Pravilnika o dozvolama za rad službenih lica i Pravilnika o učlanjenju i registru klubova FSCG.

“Članovi IO informisani su o aktivnostima na organizaciji Skupštine koja je zakazana za 11. avgust. Zbog trenutne epidemiološke situtacije i nemogućnosti održavanja skupova u zatvorenom prostoru sa prisustvom više od 20 osoba zaključeno je da će se Skupština održati kada se za to steknu uslovi”, piše u saopštenju.

Odbor je prihvatio molbu Milorada Pekovića i razriješio ga dužnosti selektora omladinske (U-19) reprezentacije.

Odlučeno je da se nastavi sa postavljanjem reflektora na crnogorskim fudbalskim stadionima.

Saopšteno je da će u narednom periodu započeti realizacija projekta postavljanja reflektora u Beranama, Bijelom Polju, Baru i Kotoru.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su danas liste sudija i kontrolora, delegata TPCFL i Druge lige za narednu takmičarsku sezonu.

Najčitanije