fbpx
NaslovnicaMina SportFudbalNastavak TPCFL 30. maja, posljednje kolo 28. jula

Nastavak TPCFL 30. maja, posljednje kolo 28. jula

Podgorica, (MINA) – Telekom Prva crnogorska fudbalska liga biće nastavljena 30. maja utakmicama 24. kola, odlučeno je na sjednici Izvršnog odbora
Fudbalskog saveza.

Navodi se da će posljednje kolo biti odigrano 28. jula.

Za 30. maj zakazan je i zaostali meč 21. kola Druge lige, između Drezge i Bokelja.

“Ostali drugoligaši nastavak takmičenja započeće mečevima 23. kola u srijedu, 3. juna”, saopšteno je iz FSCG.

Mečevi baraža za popunu Telekom Prve lige zakazani su za 3. i 8. avgust.

U polufinalu Kupa, umjesto po dvije, igraće se po jedna utakmica – 23. jula, dok je finale planirano za 2. avgust.

“Izvršni odbor je usvojio izmjene Pravila fudbalske igre u skladu sa odlukom Međunarodnog fudbalskog borda (IFAB) donijetom na preporuku Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Prema predloženim izmjenama, klubovi će do kraja 2020. godine u seniorskim takmičenjima imati pravo da izvrše po pet izmjena u tri zaustavljanja igre tokom meča.

Članovi Izvršnog odbora prihvatili su i predlog Izmjena i dopuna Pravilnika o fudbalskim takmičenjima, pa će klubovi u seniorskim takmičenjima, umjesto dosadašnjih sedam, imati devet rezervnih igrača.

Shodno toj odluci, u protokolu za utakmice takmičenja seniorskih timova naći će se maksimalno po 20 igrača.

Usvojen je i predlog finansijske pomoći klubovima za nastavak tekuće i naredne dvije (2020/21, 2021/22) sezone.

Planirano je da klubovi koji se takmiče u Telekom 1. CFL za nastavak tekuće sezone dobiju finansijsku pomoć u iznosu od po 25 hiljada EUR, dok će klubovima Druge lige biti uplaćeno po 15 hiljada.

“Izvršni odbor je donio odluku da Savez po prvi put uplati direktnu finansijsku pomoć seniorskim klubovima koji se takmiče u ligama Udruženja. Za nastavak sezone klubovima Udruženja, a ukupno ih je 25 (Sjever, Centar, Jug) biće uplaćeno po dvije hiljade eura. Finansijsku pomoć savez je opredijelio i klubovima Prve lige u futsalu, kojima će za završetak započetog takmičenja biti uplaćeno po hiljadu i po eura”, piše u saopštenju.

Najavljeno je da će Fudbalski savez tokom naredne dvije sezone značajno pomoći klubove TPCFL sa po 80 hiljada, klubove koji se takmiče u Drugoj ligi sa po 40, dok će klubovima koji se takmiče u seniorskim ligama Udruženja klubova biti uplaćeno po četiri hiljade EUR.

Izvšni odbor usvojio je i smjernice za organizaciju mečeva tokom pandemije kojima se propisuju koraci za klubove i službena lica u organizaciji utakmica usmjereni ka smanjenju rizika od inficiranja novim koronavirusom.

Savez će klubove, delegate i sudije upoznati sa odredbama Smjernica na sastancima koji će se održati narednih dana.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...