fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaMilojević: Budućnost Voli želi finale

Milojević: Budućnost Voli želi finale

Podgorica, (MINA) – Budućnost Voli želi plasman u finale i trofej ABA lige, kazao je trener podgoričkih košarkaša Dejan Milojević.

On je, uoči starta polufinale serije i mečeva sa Mornarom, kazao da je sportski nadati se i da svako ima svoje ambicije.

“Meni je bitno da moj tim da sve od sebe, da bude defanzivno čvrst. Plasman u plej-of i drugo mjesto, moglo je biti i prvo, je dobar rezultat, ali nećemo se njime zadovoljiti. Želimo plasman u finale i titulu”, rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

Foto: KK Budućnost Voli

Govoreći o posljednjem međusobnom duelu Budućnost Volija i Mornara i poraza njegovog tima, Milojević je istakao da je to jedina utakmica u kojoj nije bio zadovoljan odbranom.

“Bili smo mekši, poveli smo prebrzo i lako, mislili smo da protiv Mornara možemo sa pola gasa. Sa njima moramo od prvog do posljednjeg minuta igrati maksimalno jako. Mornar je sigurnio najpotentnija ekipa u ligi imaju mnogo igrača koji mogu da postignu 20 i više poena i riješe utakmicu”, rekao je Milojević.

On je naglasio da je bitno da svih pet igrača koji budu na parketu nijednog trenutka neposustanu defanzivno.

“To je recept koji će nam donijeti plasman u finale. Mornar je nezgodna ekipa, napadački najbolja u ligi. Mislim da smo bolji tim i da ćemo proći u finale”, kazao je Milojević.

Komentarišući kvalitet regionalnog takmičenja kazao je da o tome najbolje govori činjenica da plasman u polufinale nije izborila Cedevita Olimpija.

Kapiten Suad Šehović kazao da je ekipa stigla do dijela sezone za koji se pripremala od početka.

“Mornar igra sve bolje i bolje, analizirali smo posljednju utakmiocu i vidjeli dosta naših propusta i stvari koje moraju biti bolje ukoliko mislimo da pobijedimo. Defanzivni dio mora biti na većem nivou, makar na onom kojem smo bili u 90 odsto ove sezone”, rekao je Šehović.

Foto: KK BUDUĆNOST VOLI

On je istakao da je Mornar ekipa koja može da pobijedi svakoga, na domaćem ili gostujućem terenu.

“Ukoliko mi budemo pravi, kao u većem dijelu sezone, mislim da ćemo u ponedjeljak slaviti”, rekao je Šehović.

On je podsjetio da je Budućnost od početka sezona konstantno bila na poziciji jedan ili dva, koja garantuje prednost domaćeg terena u polufinalu i finalu.

“Prije desetak dana izgubili smo prvo mjesto i prednost domaćeg terena. Imajući u vidu da se utakmice igraju bez prisistva navijača ta ptednost neće biti toliko izražena. Trenutno razmišljamo samo o prvoj utakmici, skoncentrisanio smo na polufinale”, rekao je Šehović.

U polufinalu igra se na dvije pobjede.

Prvi meč na programu je u ponedjeljak u Podgorici, dok je revanš narednog petka (7. maja) u Baru.

Podgorica će biti domaćin i eventualnog trećeg meča, 11. maja.

U drugom polufinalu rivali su Crvena zvezda i Igokea.

Najčitanije