fbpx
NaslovnicaMina SportLekić: CSKA dolazi kao favorit

Lekić: CSKA dolazi kao favorit

Podgorica, (MINA) – Rukometašice CSKA u Podgoricu dolaze kao favorit, ali će Budućnost sve uraditi da napravi iznenađenje, kazala je srednji bek Budućnosti, Andrea Lekić.

Budućnost i CSKA iz Moskve odigraće u subotu u Podgorici utakmicu drugog kola B grupe Lige šampiona.

Podgorički tim na startu nove sezone poražen je u Koprivnici od Podravke 29:26, dok je ruskio predstavnik igrao u Moskvi sa Đerom neriješeno 27:27.

Lekić je, komentarišući duel u Koprivnici, kazala da je zadovoljna prikazanim imajući u vidu u kakvom je sastavu ekipa nastupila i kakve su poteškoće pratile Budućnost tokom priprema.

„Ima mnogo prostora za napredak. Dio igračica će se protiv CSKA priklučiti, ali moramo biti svjesni da je pred nama dug proces i da kasnimo za drugim ekipama. CSKA dolazi kao favorit, duži period rade zajedno i imaju izuzetno jaku ekipu. To je i pokazala utakmica sa Đerom“, rekla je Lekić na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da se podgoričke rukometašice moraju potruditi da neke stvari odigraju još disciplinovanije.

„Da iz utakmice u utakmicu rastemo kao ekipa. Energija i motivacija moraju da budu na viskom nivou. Mi se radujemo svakoj novoj utakmici i smatramo je kao veliku šansu za napredak. Vjerujem u još bolje reultate“, rekla je Lekić.

Ona smatra da će CSKA ove sezone biti jedno od najprijatnijih iznenađenja.

„Pokazali su protiv Đera izuzetnu igru. Imaju izuzetan kvalitet, a predvodi ih Darija Dmitrijeva, uzdanica ruske reprezentacije“, rekla je Lekić.

Golman Barbara Arenhart smatra da Budućnost očekuje težak meč protiv kvalitetnog protivnika.

„Imaju veliki broj mečeva iza sebe ove sezone, ali vjerujem da smo i mi dobro trenirale da damo maksimum u ovom trenutku. Neke igračice će se priključiti timu i bićemo jače nego u Koprivnici. Vjerujem da možemo biti ravnopravne sa CSKA- Ruski tim ima odličan tim, ali sve je moguće“, rekla je Arenhart.

Subotnji duel počeće u 18 sati i biće odigran bez prisustva publike.

Najčitanije

Danas počinje isplata penzija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Isplata februarskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i...