fbpx
NaslovnicaMina SportLalošević: Premije još jedan pokazatelj pažnje prema sportistima

Lalošević: Premije još jedan pokazatelj pažnje prema sportistima

Podgorica, (MINA) – Premije za ostvareni sportski rezultat samo su još jedan pokazatelj da država vodi brigu o crnogorskim paraolimpijcima, kazao je direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević.

On je danas ugostio paraatletičarku Maju Rajković, njenog trenera Veljka Čegara i predsjednika Paraolimpijskog komiteta Igora Tomića.

Rajković je početkom juna na Evropskom prvenstvu u Bidgošću osvojila bronzanu medalju u bacanju koplja.

Lalošević je saopštio da će Rajković za taj rezultat dobiti premiju od Uprave za sport i mlade u iznosu od 15 hiljada EUR.

Nagrađen je i njen trener Veljko Čegar u iznosu od 7,5 hiljada EUR.

Saopšteno je da je Rajković, za navedeni rezultat, utvrđen status sportiste sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom, kao i doživotna mjesečna naknada u iznosu od jedne prosječne mjesečne neto zarade u Crnoj Gori.

“Vrhunski rezultati naših sportista obavezuju državu na kontinuiranu podršku. Radujem se što ćemo i Filipa Radovića i njegovog trenera ugostiti vrlo brzo, povodom istorijskog rezultata koji je Filip ostvario na Paraolimpijskim igrama, koje su ove godine održane u Tokiju”, kazao je direktor Lalošević.

Predsjednik POK-a Igor Tomić zahvalio se Upravi za sport i mlade, kao i Vladi Crne Gore, zbog izuzetne pažnje koje u kontinuitetu posvećuju paraolimpijcima.

“Nakon rekordnog budžeta koji je dobio Paraolimpijski komitet ove godine za redovne programske aktivnosti, pažnja države za ostvarene rezultate najbolji je pokazatelj odnosa prema ovim sportistima”, zaključio je Tomić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije