fbpx
NaslovnicaMina SportI Omladinac počeo sa treninzima

I Omladinac počeo sa treninzima

Podgorica, (MINA) – Karatisti Omladinca nastavljaju sa treninzima, sa istim ambicijama i ciljevima i još većim entuzijazmom, saopšteno je iz podgoričkog karate kluba.

Navodi se da se seniorski tim poslije skoro 50 dana vratio u salu za treninge.

“Bilo je više nego neobično da se naviknemo na karantin. Trenirali smo i provodili od šest do osam sati dnevno u sali i odjednom se sve zaustavilo. Svi smo željni, motivisani i odlučni da još jače i bolje predstavimo Crnu Goru na najvećim takmičenjima”, rekao je trener Žarko Raković agenciji MINA.

On je podsjetio da već 12 godina, od kada je preuzeo ulogu glavnog trenera u klubu, nije bio na odmoru do pauze zbog pandemije.

Raković, koji je i selektor crnogorske ženske ekipe u borbama, kazao da je njegov klub ispoštovao preporuke Instituta za javno zdravlje, ali da su njegovi takmičari tokom pauze trenirali u svojim kućama.

“Od 18. marta organizovao sam onlajn treninge sa prvim timom. Radili smo treninge za snagu, agilnost, brzinu i eksplozivnost – sve ono što zbog gustog takmičarskog kalendara nijesmo mogli ranije. Pretvorili smo negativnu situaciju u pozitivnu i izašli mnogo spremniji, jači i brži iz karantina nego što smo u njega ušli”, rekao je trofejni stručnjak.

On je istakao da su takmičari trenirali svakog dana dva puta dnevno po dva sata.

“Nastavićemo tim tempom, jer neće biti takmičenja do septembra. Imamo vremena da se maksimalno pripremimo i onda je realno očekivati dobre rezultate i da se neko od njih kvalifikuje za Olimpijske igre”, kazao je Raković.

On je naglasio da crnogorske karatiste, ukoliko pandemija koronavirusa dozvoli, čekaju brojni izazovi do kraja godine.

“Svjetsko prvenstvo je u novembru, nastaviće se i kvalifikacije za Igre u Tokiju. Imamo mnogo ciljeva za ovu godinu i potrudićemo se da ih ostvarimo”, rekao je Raković.

On je istakao da od prvog dana na treninzima pored Marine Raković, Marija Hodžića, Nenada Dulovića i Bojana Boškovića, rade i Jelena Maksimović, Dragana Konjević, Anja Jović, Ksenija Rajović i najtalentovanija crnogorska mlada takmičarka Milena Jovanović.

“Ona u novembru puni 18 godina i sa njom crnogorski ženski tim može do medalje i na Svjetskom prvenstvu”, rekao je Raković.

On je istakao da je ove nedjelje sa treninzima počeo takmičarski pogon, a od sljedeće startuju sve selekcije kluba.

Najčitanije