fbpx
NaslovnicaMina SportHodžić: Želim medalje i kao trener

Hodžić: Želim medalje i kao trener

Podgorica, (MINA) – Trofejni crnogorski karatista Mario Hodžić kazao je da mu je trenerski poziv novi izazov i da želi da se i tu ostvari.

On je istakao da mu je cilj da, nakon pobjeda i medalja sa velikih takmičenja, slične rezultate ostvari i kao trener.

Prema njegovim riječima, povrede su učinile da mnogo ranije nego što je planirao počne da razmišlja o trenerskoj karijeri.

„Omladinac je na osnovu rezultata od Glavnog grada dobio termine u Sportskom centru Venom. Biću trener za borbe, dok će sa katašima raditi Sara Jovanović. Kao takmičar ostvario sam mnogo dobrih rezultata i izuzetno sam zadovoljan svojom karijerom. Sada imam novi cilj i novi izazov, da se ostvarim i u trenerskoj ulozi. Naslijedio sam potrebno znanje od svog trenera Žarka Rakovića, koji u svijetu važi za jednog od najvećih poznavaoca karatea i jednog od najboljih trenera svijeta“, rekao je Hodžić agenciji MINA.

On vjeruje da može nastaviti Rakovićevim stopama i da će kao trener donijeti klubu i Crnoj Gori još dobrih rezultata i novih šampiona.

“Naš klub ima oko 40 medalja sa evropskih i svjetskih prvenstava u svim starosnim kategorijama. Želim da dam doprinos u stvaranju novih šampiona, koji će da na najvećim svjetskim borilištima pronositi slavu Omladionca, Podgorice i Crne Gore“, rekao je Hodžić.

Foto: KK Omladinac

On je kazao da ga raduje odziv djece u novoj sali, navodeći da će novi polaznici imati čast da treniraju i uče od osvajača evropskih i svjetskih medalja.

„Karate prati razvoj discipline, samokontrole, samopouzdanja, motoričkih sposobnosti i mnogih drugih, što je izuzetno značajno u razvoju svakog djeteta. Sport odvlači djecu sa ulice i uči ih zdravim navikama. Samo bavljenje sportom predstavlja vođenje zdravih stilova života. Uz sve nabrojano naš klub vam nudi i mogućnost da kroz zajednički rad vaše dijete postane šampion“, kazao je Hodžić.

Hodžić je medalje osvajao još kao pionir, bio je kadetski prvak svijeta i juniorski šampion Evrope.

U seniorskoj konkurenciji, bio je vicešampion Starog kontinenta i srebni na Evropskim igrama u Bakuu, a bronzini 2017. na šampionatu Evrope u Koćeliju.

Bio je dio i srebrnog tima u borbama, na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Poreču.

Osvajač je medalja na turnirima Premijer lige, Svjetskim kupovima i šampionatima Balkana.

Biran je za sportistu Podgorice i Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije