NaslovnicaMina SportEPCG generalni sponzor Rukometnog saveza

EPCG generalni sponzor Rukometnog saveza

Podgorica, (MINA) – Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić (EPCG) novi je generalni sponzor Rukometnog saveza, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da je Ugovorom predviđeno da EPCG kao generalni sponzor Saveza, nastavi da pruža podršku nastupima reprezentativnih selekcija na međunarodnoj sceni i razvoju rukometa u svim centrima Crne Gore.

Izvršni direktor EPCG Igor Noveljić, kazao je da je Elektroprivreda u svojoj 110-godišnjoj istoriji uvijek podržavala razvoj svih segmenata društva.

“Posebno je zadovoljstvo kada podršku opredjeljujemo sportu. Ne samo zbog reprezentativnih utakmica, već više zbog doprinosa da se u sport uključi što više mladih ljudi, da nauče da njeguju vrijednosti koje sport podstiče: timski duh, fer i poštena igru, kao i da imaju zdravi fizički i psihički razvoj”, kazao je Noveljić.

Prema njegovim riječima, obaveza te kompanije je da u izazovnim vremenima još veća.

“Nadamo se da ćemo generalnim sponzorstvom doprinijeti i da se nastavi tradicija ostvarivanja dobrih rezultata naših rukometnih reprezentacija”, kazao je Noveljić.

Govoreći o saradnji sa EPCG, predsjednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda kazao je da je EPCG tradicionalni partner, navodeći da je saradnja produbljena potpisivanjem ugovora o generalnom sponzorstvu.

On vjeruje da će ženska reprezentacija ostvariti dobar rezultat na predstojećem Evropskom prvenstvu u Danskoj i da će naredna godina biti uspješna za crnogorski rukomet.

“Nastavak saradnje je logičan sljed događaja nakon brojnih uspjeha koje smo zajednički ostvarili. Naši rukometaši i rukometašice su bili učesnici evopskih i svjetskih smotri, čime smo zadržali mjesto u krugu država koje imaju svoje predstavike na najvećim takmičenjima i u muškoj i u ženskoj konkurenciji”, rekao je Kapisoda.

On je podsjetio da rukometašice prvi izazov očekuje za nekoliko dana kada počinju nastup na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

“I naredna godina obiluje brojnim takmičenjima na kojima će nastupiti naše reprezentativne selekcije, pri čemu je plasman na Olimpijske igre u Tokiju, glavni cilj koji smo postavili ispred sebe u narednom periodu. Podrška EPCG-a je od izuzetnog značaja u nastojanju da ostvarimo te ciljeve i zbog toga izražavam veliku zahvalnost za podršku koju dobijamo”, rekao je Kapisoda.

On vjeruje da će saradnja biti dugoročna i da će biti na obostrano zadovoljstvo.

Najčitanije