NaslovnicaCrna GoraÐokoviću poništena viza, slijedi žalba

Ðokoviću poništena viza, slijedi žalba

Melburn, (MINA) – Australijski ministar za imigracije Aleks Houk poništio je vizu vodećem svjetskom teniseru Novaku Ðokoviću, dok se njegovi advokati spremaju da odmah podnesu sudsku zabranu protiv te odluke.

Ako ne ospori odluku pred sudom ili ne uspije u tome, Ðoković će odmah biti deportovan iz Australije, prenijele su agencije.

Houk je kazao da je iskoristio ovlašćenja iz Zakona o imigracijama da poništi vizu koju je Ðoković imao.

“Iz razloga zdravlja i dobrog reda, sve u javnom interesu”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, ova odluka je uslijedila nakon naloga Saveznog i okružnog suda, od 10. januara, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize.

“Prilikom ove odluke pažljivo sam razmotrio sve informacije od ministarstva unutrašnjih poslova, australijske graničče snage. Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Austalije, posebno u doba pandemije”, objasnio je Hok u saopštenju.

Premijer Australije Skot Morison podržao je odluku Hoka, ističući da je to učinjeno zbog žrtava koje su Australijanci podnijeli tokom pandemije korona virusa.

Morison je naveo da je, nakon pažljivog razmatranja, ministar za imigracije ukinuo vizu Ðokoviću, iz razloga zdravlja i dobrog reda, na osnovu toga da je to bilo u javnom interesu.

Procjene se da će sve morati da bude završeno u narednih 72 sata, jer Australijan open počinje u ponedjeljak.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

radovi na mreži CEDIS

CEDIS uložio 34,8 miliona u seosku elektromrežu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) je za revitalizaciju značajnog procenta elektromreže na...