NaslovnicaMina SportCrna Gora sa 14 karatista na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju

Crna Gora sa 14 karatista na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karate na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju predstavljaće 14 takmičara, saopšteno je iz Karate saveza.

Šampionat je na programu od 16. do 21. novembra, a okupiće 1055 karatista iz 117 država svijeta.

U muškoj konkurenciji u borbama pojedinačno takmičiće se Nenad Dulović (do 67), Balša Miličković (do 75), Nikola Malović (do 84) i Predrag Smolović (preko 84), a u ženskoj Anja Jović (do 50), Jovana Strujić (do 55), Ksenija Rajović (do 61), Marina Raković (do 68) i Milena Jovanović (preko 68).

Samo za ekipni nastup prijavljena je Vasilisa Bujić, a crnogorsku ekipu u borbama čini će još Raković, Jovanović i Rajović.

U katama pojedinačno nastupiće Biserka Radulović i Vladimir Mijač, koji sa Kenanom Nikočevićem i Arijanom Kočanom čini muški kata tim.

Predvodiće ih selektori Slobodan Vlahović, Žarko Raković i Nela Tatar.

Crnogorska delegacija, u kojoj je još vođa puta Veljko Brnović, otputovala je danas preko Tirane za Dubai.

U utorak, prvog takmičarskog dana, na tatamiće Predrag Smolović, Milena Jovanović, Nikola Malović, Marina Raković i Balša Miličković.

Dan kasnje boriće se Ksenija Rajović, Nenad Dulović, Jovana Strujić i Anja Jović.

U četvrtak će na tatatmi će kataši Vladimir Mijač i Biserka Radulović, dok su za petak predviđena ekipna takmičenja u katama i borbama.

U subotu su na programu mečevi za bronzane medalje i finala u katama i borbama pojedinačno, dok će se u nedjelju, posljednjeg takmičarskog dana, za odličja boriti ekipe.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije