fbpx
NaslovnicaMina SportČegar: Ostvariti rezultate na nivou ličnih rekorda

Čegar: Ostvariti rezultate na nivou ličnih rekorda

Tokio, (MINA) – Cilj crnogorskih predstavnika na atletskim takmičenjima na Paraolimpijskim igrama u Tokiju je da poprave lične rekorde ili budu na nivou svojih najboljih rezultata, kazao je trener reprezentacije Veljko Čegar.

Crnogorsku paraatletiku u Tokiju predstavljaju bacač kugle Miloš Spaić i Marijana Goranović, koja će se nadmetati u disku i kugli.

Goranović će 27. avgusta nastupiti u bacanju kugle, 1. septembra bacaće disk, dok će Spaić na bacalište 30. avgusta.

Čegar je kazao da su prvi utisci u paraolimpijskom selu dobri, da su vremenski uslovi drugačiji, ali da vjeruje da će se takmičari do nastupa prilagoditi.

“Malo ima vlage i vremenski uslovi su drugačiji nego kod nas, ali nadam se da ćemo se vremenom navići. Različito smo prevazišli vremensku razliku, neko je bolje, a neko slabije spavao. Iz tog razloga prvog dana odradili smo lagani trening, malo radili u fitnes sali i teretani, u okviru sela“, rekao je Čegar agenciji MINA.

Iskusni stručnjak kazao je da će atletska takmičenja u Tokiju biti masovna i da je konkurencija u svim disciplinama izuzetno jaka.

“Kod Goranović učestvuje 11 atletičarki, a imajući u vidu da se disk održava u spojenim kategorijama F40 i F 41, nastupiće ih ukupno 14. U obje discipline njeni rezultati, po listama prijavljenih, su u donjem dijelu. Za nju bi značilo da se bori za rezultat na nivou ličnog rekorda i to bi zadovoljilo njen nastup na trećim Igrama”, rekao je Čegar.

On smatra da je Goranović iskusna i da nema razloga da bude pod nekom vrstom pritiska.

Govoreći o Spaićevom debitantskom nastupu na Igrama, Čegar je istakao da je u kategoriji F 11, osobe bez vida, prijavljeno 11 bacača kugle.

“On ima deseti rezultat u konkurenciji prijavljenih takmičara. Na završnim pripremama u Baru dobro je trenirao i imao dobre rezultate. Sada je na nama da mu pomognemo da se što bolje psihološki pripremi za debitantski nastup i da prisutnu tremu pretvorimo u onu pozitivnu, koja bi ga vodila ka što boljem nastupu i rezultat“, kazao je Čegar.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije