fbpx
NaslovnicaMina SportBulajić i Radičević najbolji u 2020. godini

Bulajić i Radičević najbolji u 2020. godini

Podgorica, (MINA) – Igrač Lovćena Slobodan Bulajić i desno krilo Budućnosti Jovanka Radičević najbolji su rukometaš i rukometašica Crne Gore u 2020. godini, u tradicionalnom izboru Rukometnog saveza Crne Gore.

Bulajić je član Lovćena koji je prvi dio takmičenja u Prvoj ligi završio sa maksimalnim učinkom i deset pobjeda, a nedavno je osvojio trofej pobjednika Kupa Crne Gore.

Radičević je u dresu Budućnosti u prošloj sezoni koja je prekinuta zbog pandemije virusa COVID-19 bila najbolji strijelac Lige šampiona.

Izabrana je i u idealni tim nedavno završenog Evropskog prvenstva u Danskoj, na kome je Crna Gora osvojila osmo mjesto.

Najbolji rukometaš Crne Gore u inostranstvu je desni bek njemačkog Veclara Stefan Čavor, dok je Jeleni Despotović iz mađarskog Debrecina pripala nagrada za najbolju igračicu u inostranstvu.

Igrač Lovćena Mirko Latković je najbolji mladi rukometaš (2004. godište i mlađi) Crne Gore, a u ženskoj konkurenciji to priznanje pripalo je Andrei Škerović iz Rudara.

Škerović, koja se zahvalila u ime nagrađenih, kazala je da duguje zahvalnost Rukometnom savezu što je prepoznao nnjihov rad.

“Ne samo naš, već i naših saigračica i saigrača, bez kojih ne bi mogli da ostvarimo iste. Rukomet je timski sport, pa ovu nagradu doživljavamo kao nagradu koje smo ostvarili kao tim, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu. Nagrada je uvijek i podsticaj za još veći rad i odricanja u narednom periodu, pa vjerujem da je ista samo najava boljih rezultata u godini koja je pred nama”, kazala je Škerović.

Svečano uručenje nagrada najboljim pojedincima u 2020. godini održano je u prostorijama Saveza, a nagrade je uručio predsjednik Petar Kapisoda.

“Sa zadovoljstvom možemo da kažemo da smo u najvećoj mjeri ispunili zacrtane ciljeve i planirane aktivnosti u prošloj godini. Pamtićemo je po prvoj pobjedi rukometaša na prvenstvima Evrope i odličnom rezultatu rukometašica koje su uprkos odsustvu nekoliko važnih igračica, osvojile osmo mjesto na Evropskom prvenstvu u Danskoj”, kazao je Kapisoda.

On vjeruje da će situacija sa virusom COVID-19 dozvoliti održavanje svih planiranih takmičenja u ovoj godini i da ćemo reprezentativne selekcije gledati na najvećoj sceni.
(kraj) eml

Najčitanije