fbpx
NaslovnicaMina SportBudućnost Bemaks sjutra protiv Bukurešta

Budućnost Bemaks sjutra protiv Bukurešta

Podgorica, (MINA) – Rukometašice Budućnost Bemaksa igraće sjutra u Podgorici protiv CSM Bukurešta utakmicu desetog kola DELO EHF Lige šampiona.

CSM Bukurešt prvi međusobni duel, odigran 24. oktobra, dobio je 30:22.

Rumunski tim uoči gostovanja dvostrukom prvaku Evrope ima polovičan učinak – po četiri pobjede i poraza.

Duel posljednjeg kola, protiv Bresta, zbog pozitivnih slučajeva u njihovim redovima je odgođen.

Izabranice Bojane Popović iako suočene sa brojnim izostancima zbog koronavirusa ili povreda, pružile su dobro izdanje u posljednjem kolu, iako su u Erdu poražene od Ferencvaroša.

U dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarile su samo jednu pobjedu, protiv Bresta u Podgorici 30:28.

Popović je kazala da za subotnji duel računa na isti sastav kao i protiv Ferencvaroša, u kojem neće biti Tatjane Brnović, ali se vraća Nikolina Vukčević.

“Vjerujem u veliku borbu svih 60 minuta, želimo da rastemo kroz utakmice. Nadam se da ćemo ispraviti greške koje su nam se dešavale u prvom meču u Bukureštu, koje smo pravile bez potrebe i da ne dozvolimo protivniku da stekne razliku zahvaljujući lakim golovima. Potreban nam je kontinuitet igre i disciplina tokom čitavog meča, neće biti lako, jer Bukurešt ima veliki broj zvijezda u timu”, kazala je Popović.

Ona je naglasila da su djevojke dobro radile ove sedmice i sigurna sam da će dati svoj maksimum.

“Naše mlade igračice su osjetile protivnika u prvom duelu, vjerujem da će sada njihov pristup biti opušteniji, bez tenzije, što nam je uvijek cilj”, rekla je Popović.

Lijevo krilo Ivona Pavićević očekuje težak meč protiv odličnog tima sa vrhunskim pojedincima na svim pozicijama.

“Moramo da budemo na nivou i u odbrani i u napadu. Odbrana je kao i uvijek najvažnija, ukoliko u tom segmentu pružimo dobro izdanje, prenijećemo dobar osjećaj i u fazu napada. Potrebno je da budemo pametne i disciplinovane u napadu, jer ekipa kao što je Bukurešt zna da kazni svaku grešku, lakim golovima. Pružićemo naš maksimum u ovom trenutku i mogu da najavim veliku borbu”, rekla je Pavićević.

Lijevi bek Ilda Kepić kazala je da je najbitnije da ekipa budemo na visokom nivou u odbrani i da golmani pruže dobro izdanje.

“Vjerujem u nas i u to da imamo šansu, iako je Bukurešt odličan tim. Sigurna sam da će sve djevojke pružiti maksimum, ukoliko bude tako, može se očekivati dobra utakmica”, rekla je Kepić.

Subotnji duel u Bemax areni počeće u 18 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije