fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaBudućnost Bemaks i Beroe sjutra u Podgorici

Budućnost Bemaks i Beroe sjutra u Podgorici

Podgorica, (MINA) – Košarkašice Budućnost Bemaksa duelom protiv bugarske ekipe Beroe sjutra će, nakon tri nedjelje pauze, nastaviti takmičenje u WABA ligi.

Biće to duel posljednja dva šampiona regionalnog takmičenja, koja su na startu nove sezone ostvarili maksimalan učinak.

Trener podgoričkog tima, Vladan Radović kazao je da su posljednjih godina dueli Budućnosti i Beroe derbi mečevi i uvijek su neizvjesne i dobre utakmice.

“Mogu reći da nam je Beroe na neki način i dužnik od prethodnih sezona, a nastojaćemo da nametnemo svoj stil igre i da budemo što agresivniji i brži. Želimo da opteretimo njihove bekove koji igramo u dobrom ritmu ove sezone”, kazao je Radović na konferenciji za novinare.

On je, komentarišući bugarski sastav, kazao da ima četiri jako kvalitetne bugarske reprezentativke.

“Doveli su na poziciji 4 Radostinu Dimitrovu iz Montane, koja je jako nezgodna, agresivna u odbrani, a tu je i na poziciji 5 Žaklina Zlatanova. U odnosu na prethodnu sezonu tanji su na tim pozicijama 4 i 5, gdje su imali dominantne Amerikanke, ali sada spolja imaju veći broj šuteva i veće samopouzdanje”, kazao je Radović.

On je istakao da podgoričkom timu treba pristup i energija, jer nijesu u takmičarskoj formi.

“Nijesmo u formi u kojoj smo bili u ovom periodu prošle godine, jer smo odigrali samo dva meča”, rekao je Radović.

Krilo podgoričkog tima, Mina Đorđević kazala je da Beroe godinama ima velike ambicije i da sigurno neće biti lak meč.

“Na nama je da uđemo fokusirano u meč. Nijesmo imali dovoljno vremena da se spremimo, ali željne smo utakmica, tako da nakon dvije pobjede u gostima, sada želimo da nastavimo taj ritam i da u što boljem raspoloženju odemo u Bugarsku na još jedan derbi protiv Montane”, rekla je Đorđević.

Talentovana Zorana Radonjić očekuje težak i zahtjevan meč protiv ekipe Beroe, koja je godinama u samom vrhu WABA lige.

“Bugarke su u novu sezonu ušle sa određenim promjenama u timu, a za nas je ovo prvi derbi nakon dva gostovanja pa sa dosta opreza očekujemo meč. Dosta je specifična situacija, jer smo imale samo dva meča do sada, ali i veliku pauzu, dok proteklih dana zbog reprezentativne akcije nijesmo bile na sve na okupu, tako da neće biti lako”, rekla je Radonjić.

Ona je naglasila da podgoričke košarkašice imaju ogroman motiv da u prvom meču u Podgorici ove sezone slave i da se nada da mogu do pobjede.

Utakmica četvrtog kola WABA lige u Bemaks areni počeće u 18 sati.
(kraj) eml/žug

Najčitanije