fbpx
NaslovnicaMina SportAlivodić osvojio trofej u Nikšiću

Alivodić osvojio trofej u Nikšiću

Podgorica, (MINA) – Talentovani omladinac podgoričke Budućnosti, Dario Alivodić pobjednik je prvog intermajstorskog turnira u sklopu Proljećnog šahovskog festivala u Nikšiću.

Do pobjede došao je zahvaljujući pobjedi u posljednjem kolu protiv Aleksandra Tomića.

“Partija je bila izuzetno dinamična i protivnici su se smjenjivali u prednosti, Tomić je u cajtnotu pogriješio što je Alivodić uspio da kazni. Na kraju, nedostajalo mu je pola poena za normu za internacionalnog majstora, ali uspio je da zaradi novih 58 rejting poena. Alivodić je pružio najviše i ovom prilikom mu čestitamo u ime Šahovskog saveza, piše u saopštenju te asocijacije.

Drugo mjesto pripalo je internacionalnom majstoru Predragu Nikaču, koji je u posljednjem kolu remizirao sa Vitomirom Arapovićem.

Kao trećeplasirani završio je prvi favorit po rejtingu, velemajstor Nebojša Nikčević, koji je u posljednjem kolu sjajnom tehnikom realizovao prednost u završnici protiv Marka Jelčića iz Mostara.

Omladinski prvak Crne Gore, Vuk Miletić zauzeo je četvrto mjest i zaradio 72 rejting poena.

Drugi intermajstorski turnir iz te serije, počeće već sjutra, a pored učesnika prvog turnira: Nikčevića, Nikača, Pečurice, Arapovića, Miletića i Kovačevića, nastupiće i dvojac iz Makedonije internacionalni majstor Toni Kiroski, Fide majstor Oliver Organdžiev.

Učešće je potvrdio i nikšićki dvojac, iskusni internacionalni majstor Đorđije Kontić i viceprvak Crne Gore iz 2019. godine Božidar Kisić.

Organizatori turnira bili su Šahovski savez Crne Gore i ŠK Elektroprivreda.

Najčitanije