fbpx
NaslovnicaMina SportJanović: Crna Gora neće smanjiti izdvajanja za sport

Janović: Crna Gora neće smanjiti izdvajanja za sport

Podgorica, (MINA) – Crna Gora i u periodu krize izazvane koronavirusom neće smanjiti izdvajanja za sport, poručio je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

On je, gostujući u Dnevniku Televizije Crne Gore, kazao da su Vlada i resorno ministarstvo stali iza Crnogorskog olimpijskog komiteta i nacionalnih saveza.

“Moram da kažem da su savezi pokazali odgovornost i solidarnost, da je tu nekih oko pola miliona EUR koji će biti u naredna dva mjeseca opredijeljena klubovima”, kazao je Janović.

On je kazao da je Vlada prihvatila predlog Ministarstva za formiranje Zavoda za sportsku medicine.

“Formiranjem Zavoda za sportsku medicinu, koja će biti državna institucija, imaćemo adekvatne preglede za naše sportiste. Sport nije kao svaka druga profesija i pregledi za sportiste, za takvu vrstu napora, moraju da budu specifični”, rekao je Janović.

On je istakao da pregledi moraju predviđati ne samo ultrazvuk srca, već i test opterećenja i spirometriju i sve druge neke bitne okolnosti.

“Potrebno je da se utvrdi zdravstvena sposobnost i da dijete koje počelo da se bavi sportom, može da dobije dozvolu praktično, da se bez bilo kakve bojazni, za bilo kakvim tragičnim slučajem u nekoj budućnosti da izbegnemo”, rekao je Janović.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...