fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSZašto da odaberete najveću 5G mrežu Crnoj Gori?

Zašto da odaberete najveću 5G mrežu Crnoj Gori?

Crnogorski Telekom danas ima najveću 5G mrežu u Crnoj Gori, koja je dostupna za oko 76% građana u gotovo svim crnogorskim gradovima. Samo u Podgorici ova mreža je dostupna na preko 30 lokacija i pokriva gotovo cijelo urbano jezgro grada. Osim toga, Telekom je na decembarskoj aukciji za dodjelu frekvencija zakupio najviše 5G spektra, čime su stvorili uslove za uvođenje gigabitnih brzina u mobilnoj mreži.

Širenje 5G mreže Telekoma i omogućavanje gigabitnih brzina na mobilnim uređajima, korisnicima će donijeti i značajne benefite, među kojima su ključni:

  • manja latencija – bolja i brža interakcija, što je posebno važno za gejming i tehnologije poput virtuelne (VR) i proširene stvarnosti (AR);
  • brže preuzimanje podataka – gigabitne brzine za brže i lakše preuzimanje aplikacija i drugog sadržaja;
  • značajno brže vrijeme učitavanja sadržaja, što omogućava uživanje u strimingu HD sadržaja i najbolji kvalitet slike;
  • bolja pokrivenost – korisnici Telekoma dobijaju najbolje iz 5G i 4G mreže, jer imaju najbolju pokrivenost mobilnom mrežom u zemlji (5G mreža Telekoma dostupna je za oko 76% građana, a 4G mreža za 97% građana u Crnoj Gori);
  • veća pouzdanost – stabilnija veza i manje prekida u radu, i mogućnost povezivanja još većeg broja uređaja bez smanjenja brzine i performansi.

Ipak, tehnički detalji nekada znaju da zamagle suštinu priče o 5G mreži, a to je – kako svi ovi benefiti izgledaju u praksi?

Odgovore na ta pitanja ima glumac Petar Strugar, koji će u novoj kampanji Crnogorskog Telekoma na svoj način bjasniti benefite Telekom 5G mreže:

„Zadovoljstvo nam je što korisnicima možemo da predstavimo benefite 5G mreže na drugačiji način, a posebno nam je drago što smo u toj misiji sa našim glumcem Petrom Strugarom, koji će kroz seriju od 5 videa na svoj način predstaviti 5G mrežu Crnogorskog Telekoma. Vjerujemo da će ova kampanja privući pažnju javnosti i istovremeno je informisati o prednostima koje donosi 5G mreža“, kazala Gordana Spahić, rukovodilac za razvoj proizvoda i brend menadžment u Crnogorskom Telekomu.

Za odgovore na ostala pitanja koje ćemo objaviti u narednim sedmicama, pratite Instagram profil Crnogorskog Telekoma: https://www.instagram.com/ctelekom/

Najčitanije