fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSTelekom Glavnom gradu kroz aplikaciju MOJE DRVO donirao 20 sadnica

Telekom Glavnom gradu kroz aplikaciju MOJE DRVO donirao 20 sadnica

Crnogorski Telekom je u saradnji sa Glavnim gradom, Zelenilo d.o.o. Podgorica i kompanijom Amplitudo organizovao akciju ozelenjavanja tokom koje je zasađeno 20 stabala košćele u podgoričkom Bloku 9. Povod za akciju je, kako su kazali iz Telekoma, dvostruk – 28 godina od usvajanja Deklaracije kojom je Crna Gora proglašena ekološkom državom, i predstavljanje nove verzije aplikacije MOJE DRVO.

Telekom je sadnice obezbijedio kroz novu verziju aplikacije MOJE DRVO, koja povezuje potrebe građana i grada u oblasti zaštite životne sredine sa tehnologijom koja omogućava jednostavno učešće građana u društveno odgovornim aktivnostima.

„Tehnologija nam je otvorila svijet novih mogućnosti, ali je ostalo pitanje koliko ih koristimo. U Telekomu vjerujemo da možemo više i bolje, i upravo s mogućnostima današnjice želimo da povežemo naše korisnike, a da to uradimo na najednostavniji način. Nova verzija aplikacije MOJE DRVO koju smo razvili sa Amplitudom omogućava našim korisnicima da se kroz dva klika uključe u ozelenjavanje Podgorice, da animiraju prijatelje i komšije i da manjim, zajedničkim donacijama prikupljaju novac za stabla, a da potom zajedno učestvuju u njihovoj sadnji.“ – rekao je Dušan Banović, direktor Sektora za rezidencijalne korisnike Crnogorskog Telekoma.

Stvaranje novih zelenih površina u Podgorici, posebno u novoizgrađenim naseljima, od velikog je značaja za društvenu zajednicu i građane, posebno imajući u vidu da je Podgorica uvijek slovila za jedan od „najzelenijih“ gradova u bivšoj državi.

„Podsjetiću vas da je projekat Moje drvo nešto što su kompanija Amplitudo, Glavni grad i gradsko preduzeće Zelenilo pokrenuli prošle godine, u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama i pojedincima. Telekom je priključujući se ovoj akciji pokazao da je društveno odgovorna kompanija, koja brine o životnoj sredini i pomaže gradu i građanima u obogaćivanju zelenog fonda. Aplikacija je, inače, podgorički proizvod koji je za kratko vrijeme upio da se proširi regionalno i ne samo to, nego i na inostrano tržište.“ – kazala je zamjenica gradonačelnika, dr Slađana Vujačić, podsjećajući na novine koje donosi posljednja verzija aplikacije i pozivajući sve kompanije da slijede primjer Telekoma.

Iz Zelenila glavnog grada poručuju da su zahvalni Telekomu na dobroj saradnji kako na ovom, tako i na ostalim projektima koji su od velike važnosti za Glavni grad i Zelenilo, a prvenstveno za građane Podgorice.

„Zelenilo Podgorica je odlučno u namjeri da očuva i poveća biljni fond u Glavnom gradu, a o tome najbolje svjedoči veliki broj novouređenih površina i rekonstrukcija postojećih javnih zelenih površina. Jedna od značajnijih stavki u ozelenjavanju Podgorice svakako jeste sadnja drveća, pa se možemo pohvaliti da smo ove godine, do sada, posadili više od 900 odraslih sadnica i nešto više od 200 sadnica za pošumljavanje, sa čime ćemo nastaviti i u narednom periodu. U prvom ciklusu sadnje putem aplikacije “Moje drvo” posađene su 93 sadnice na pet lokacija, a za drugi ciklus planirana je sadnja na osam lokacija sa znatno većim brojem sadnica, a Blok IX odnosno Ulica Jelene Ćetković od danas je bogatija za 20 sadnica košćele koje je donirao Crnogorski Telekom.“ – kazala je Izvršna direktorica „Zelenila“ Daca Popović.

Ona je iskoristila priliku da pozove sve društveno odgovorne kompanije i organizacije, kao i građane da se pridruže akciji sadnje putem aplikacije “Moje drvo”, kako kroz doniranje biljnog materijala tako i kroz samu sadnju.

U Amplitudu izražavaju zadovoljstvo što projekat MOJE DRVO nastavlja misiju poboljšanja životne sredine i povećanja zelenog fonda u glanvom gradu.

„Kroz saradnju sa Crnogorskim Telekomom omogućili smo prvu platformu za tzv. ”crowd-funding” za drveće, tj. omogućavanje velikom broju ljudi da doniraju manje količine novca za nove sadnice. U narednih par dana ćemo uključiti i ostale crnogorske gradove: Budva, Cetinje, Ulcinj, Herceg Novi, Bar, Tivat, Kotor, i omogućiti i njihovim stanovnicima da na ovaj način doniraju i posade svoje drvo. Posebno smo ponosni na činjenicu da će aplikacija, koja je započela svoj put iz Podgorice i koja je proizvod domaće pameti, uskoro postati internacionalna i biti dostupna stanovnicima Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije ali i Jermenije, Gruzije kao i brojnih zemalja Evropske Unije, i Sjedinjenih Američkih Država.” – rekao je izvršni direktor kompanije Amplitudo, Nenad Novović.

kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije

Geopolitičke okolnosti idu u prilog aspiracijama država kandidata

Podgorica, (MINA) - Aktuelne geopolitičke okolnosti idu u prilog aspiracijama država kandidata za članstvo...