fbpx
15.2 C
Podgorica
September 26, 2022.
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSEvolucija medicine - Huawei pokrenuo prvu 5G pametnu bolnicu na Tajlandu

Evolucija medicine – Huawei pokrenuo prvu 5G pametnu bolnicu na Tajlandu

Kompanija Huawei, Kancelarija Nacionalne komisije za radiodifuziju i telekomunikacije (NBTC) i bolnica Siriraj zajedničkom inicijativom pokrenuli su prvu 5G pametnu bolnicu na Tajlandu, sa ciljem da se pacijentima omogući efikasnije liječenje.

Uvođenjem tehnologija cloud-a i vještačke inteligencije, nova bolnica predstavlja prvi i najveći 5G projekat pametne bolnice u regionu Jugoistočne Azije.

Kompanija Huawei i Siriraj već su započele formiranje 5G prenosivih medicinskih kutija i kolica, bespilotnog vozila i pametnih bolničkih kreveta, a planirano je i uspostavljanje zajedničke inovacione laboratorije za inkubaciju više od 30 5G medicinskih aplikacija.

Osim poboljšane zdravstvene zaštite pacijenata, pametna bolnica će omogućiti i smanjenje posla za medicinsko osoblje, a ova inovacija služiće kao pilot projekat sa ciljem proširenja na druge bolnice u budućnosti.

U decembru 2020. godine, Huawei je potpisao petogodišnji Memorandum o razumijevanju sa bolnicom Siriraj kako bi ubrzao digitalizaciju ustanove, a Abel Deng, izvršni direktor kompanije Huawei Tajland, istakao je da je cilj saradnje stvaranje 5G pametne bolnice svjetske klase i predstavljanje Laboratorije za inovacije.

Huawei supports Thailand launch 5G Smart Hospital

kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije