fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZnačajni rezultati Prijestonice u finansijskoj konsolidaciji

Značajni rezultati Prijestonice u finansijskoj konsolidaciji

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Prijestonica Cetinje postigla je značajne rezultate u finansijskoj konsolidaciji i poreskoj disciplini u prethodne tri godine, saopšteno je na sastanku gradonačelnika Aleksandra Kašćelana i ministra finansija Darka Radunovića.

Kašćelan i Radunović su ocijenili da će Vladin treći paket ekonomskih mjera podrške građanima i privredi, vrijedan 1,22 milijarde EUR, imati ključnu ulogu u oživljavanju privredne aktivnosti i prevazilaženju aktuelne ekonomske situacije usljed pandemije koronavirusa, ali i za stvaranje pretpostavki za nove investicije.

Tokom sastanka je saopšteno i da je set mjera podrške privredi, koji je donijela Prijestonica Cetinje, dobra osnova za očuvanje privredne aktivnosti u gradu i za podršku lokalnoj ekonomiji, dok je Zakon o Prijestonici garant za redovno finansiranje budžetskih obaveza, kao i za nastavak investicionih aktivnosti.

„U toku sastanka razgovarano je o kapitalnim i infrastrukturnim projektima u Prijestonici i ocijenjeno da je prioritet lokalne uprave i države trajno rješavanje pitanja vodosnabdijevanja grada na efikasan i održiv način“, navodi se u saopštenju Prijestonice.

Na sastanku je konstatovano i da je zakup Oboda veoma značajna investicija, jer bi trebalo da generiše nova zapošljavanja, dok je izgradnja putne infrastrukture na seoskom području posebno važna zbog stvaranja uslova za dalji razvoj poljoprivrede i ruralnih krajeva opštine.

Dodatan podstrek razvoju Cetinja, kako su ocijenili Kašćelan i Radunović, trebalo bi da pruži i gradnja žičare Kotor-Lovćen, a posebno u turističkom smislu kroz kreiranje novih turističkih sadržaja i objedinjavanje ponude.

„Na sastanku je razgovarano i o programu socijalnog stanovanja i planovima Prijestonice u toj oblasti, kao i o podršci koju lokalna uprava obezbjeđuje za sindikalne organizacije na projektima stambenog zbrinjavanja zaposlenih pod povoljnijim uslovima“, dodaje se u saopštenju.

Radunović i Kašćelan su razgovarali i sa predstavnicima Udruženja penzionera Cetinja.

Najčitanije

Broj putnika u Podgorici 45 odsto veći nego 2019. godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Aerodrom Podgorica je od 1. januara do 21. aprila opslužio skoro...