fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZadovoljni ostvarenim brojem noćenja

Zadovoljni ostvarenim brojem noćenja

Igalo, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici hotela Lighthouse u Igalu saopštili su da su zadovoljni sa ostvarenih oko deset hiljada noćenja ove sezone i dodali da hotel do Nove godine neće zatvarati i pored izostanka rezervacija.

Nakon prvog talasa epidemije, u kojem je kompanija ustupila objekat kao karantin, prve posjete krenule su u julu, nešto intenzivnije u avgustu, a najveću posjetu bilježili su tokom septembra, prenosi Radio Jadran.

Kad je riječ o strukturi, najviše gostiju je bilo iz Bosne i Hercegovine (BiH) i iz Crne Gore.

Direktor marketinga, Jovan Mićunović, saopštio je da je to za neko normalno poslovanje katastrofalan rezultat, ali da je u ovim uslovima iznad crnogorskog prosjeka, pa su u hotelu zadovoljni sa ostvarenih oko deset hiljada noćenja.

“Zbog relaksiranijih uslova prelaska granice, gosti iz BiH u jednom trenutku činili su preko 50 odsto ukupne posjete”, precizirao je Mićunović.

Hotel do Nove godine, ipak, neće zatvarati. Menadžment planira manji investicioni “zahvat”, kojim će biti dotjerani balkoni.

“Na taj način počećemo pripreme u znatno manjem obimu i intenzitetu za narednu sezonu, koja, kakva god da bude bila, biće bolja od ove”, smatra Mićunović.

Iduća sezona, kako je ocijenio, biće loša, ali za hotel Lighthouse možda i ne toliko, s obzirom da najviše zavise od gostiju iz Srbije i BiH.

“Mi imamo partnere sa kojima sarađujemo skoro deset godina i ako epidemiološka situacija odnosno procedura oko prelaska granice bude povoljna, bez skupih testova, možemo očekivati da ćemo imati dosta dobru, ne idealnu sezonu, ali bolju nego ove godine”, naveo je Mićunović.

Pod znakom pitanja je i tradicionalni doček Nove godine u Gradskoj kafani, za turiste koji su dolazili iz Bugarske i koji će ove godine najvjerovatnije zbog pandemije odustati.

“Nije još otkazan aranžman, ali je pod znakom pitanja, jer bi u suprotnom već u avgustu rezervisali i uplatili avanse. Najave za zimski period jesu loše, ali i pored toga, radićemo. Grupa trenutno nemamo, osim individualnih gostiju, koji prenoće noć ili dvije. Radićemo sa minimalnom radnom snagom, tako i da zatvorimo ne bismo mnogo uštedjeli. Da pravimo neke ‘rezove’ i otpuštamo ljude nije rješenje, jer opet za pola godine može krenuti kakav takav posao”, kazao je Mićunović.

Sa druge strane, problem bi, kako smatra, naredne godine mogli imati hotelski objekti koji posluju sa zapadno-evropskim tržištem.

“Ne vjerujem da će se tu išta riješiti u korist Crne Gore, nijesmo još dio Evropske unije (EU) niti osiguravajuće kuće daju preporuke da se ovdje ide. Mislim da su to ključni problemi i bez obzira na otvorenost granica, nećemo osjetiti nikakve benefite sa tih tržišta, kao ni ove godine”, zaključio je Mićunović.

Najčitanije