NaslovnicaMINA BusinessVlada dala saglasnost na odluku o odobrenju kredita EPCG

Vlada dala saglasnost na odluku o odobrenju kredita EPCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je dala saglasnost na Predlog odluke o odobrenju kredita u iznosu od 30 miliona EUR Elektroprivredi (EPCG) za finansiranje projekta Solari 3000+ i Solari 500+.

Kako su saopštili iz Vlade, Odbor direktora Investiciono-razvojnog fonda (IRF) je utvrdio Predlog odluke u cilju finansiranja projekta Solari 3000+ i Solari 500+ za pravna lica (mali proizvodni pogoni i javne ustanove) koje podrazumijeva posredovanje u finansiranju, nabavci i puštanju u rad fotonaponskih sistema kod domaćinstava i poslovnih subjekata u Crnoj Gori.

„Odlukom IRF odobrava EPCG kredit u iznosu od 30 miliona EUR, na period otplate od 96 mjeseci i grace periodom od 24 mjeseca, uz kamatnu stopu od 1,6 odsto na godišnjem nivou“, kaže se u saopštenju.

Vlada je, na današnjoj sjednici, dala saglasnost na Predlog plana rada i Predlog finansijskog plana Monte puta za ovu godinu.

Navodi se da je plan rada za ovu godinu finansijski održiv, tako da planirani prihodi omogućavaju pouzdano i redovno finansiranje programskih obaveza.

„Model, uslovi i troškovi finansiranja plana su precizno definisani finansijskim planom za ovu godinu kojim su utvrđeni izvori finasiranja, struktura prihoda i rashodi poslovanja, vodeći računa o efikasnom korišćenju svih resursa, očuvanju likvidnosti i planiranju pozitivnog poslovnog rezultata u tekućoj godini u iznosu 95.652 EUR“, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije