Naslovnica MINA Business Više priključaka na kraju marta

Više priključaka na kraju marta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Broj priključaka za distribuciju radio i televizijskog (TV) programa putem različitih platformi sa uslovnim pristupom, na kraju marta je iznosio 238,26 hiljada, skoro jedan odsto više u odnosu na kraj decembra, saopšteno je iz Agencije za elektronske medije (AEM).

„U poređenju sa brojem priključaka na kraju decembra, za period od tri mjeseca, broj korisnika pay-tv usluga je veći za 2,26 hiljada, odnosno 0,96 odsto“, navodi se u izvještaju AEM-a.

Broj priključaka koji se odnosi na građane na kraju marta bio je 17,88 odsto veći od broja domaćinstava u Crnoj Gori.

U osnovnom paketu korisnicima je dostupno, u prosjeku, 88 televizijskih kanala.

Prosječna cijena osnovnog paketa je iznosila 10,54 EUR, dok u odnosu na ukupan broj prodatih osnovnih i dopunskih paketa, domaćinstvo koje koristi taj vid usluga, mjesečno u prosjeku, za njih izdvaja 11,78 EUR.

U strukturi ponude dopunskih paketa najzastupljeniji su sportski i filmski sadržaji.

Najprodavaniji dopunski paketi na teritoriji Crne Gore su HBO, Pink i Arena.

Iz AEM-a su kazali da tri operatora pružaju mogućnost da korisnici pristupe uslugama posredstvom interneta i putem aplikacija za mobilne terminale.

“Na ovakav način moguć je pristup određenom broju radio i televizijskih programa iz ponude operatora. Uslugu ‘video on demand’ pružaju tri operatora”, navodi se u saopštenju.

Najčitanije

Radovi u završnoj fazi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Radovi na veoma zahtjevnoj saobraćajnici Bistrica – Đalovića pećina su u...