fbpx
NaslovnicaMINA BusinessViše koristiti Luku Bar za transport robe

Više koristiti Luku Bar za transport robe

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor udruženja špeditera Privredne komore (PKCG) inicirao je formiranje radnog tijela koje bi svojom aktivnošću doprinijelo da izvoznici i uvoznici iz okruženja koriste Luku Bar mnogo više za transport svoje robe.

Na sjednici održanoj u PKCG saopšteno je da bi na taj način bili uposleni kapaciteti Luke, koja je izuzetno značajno preduzeće za Crnu Goru, a povećao bi se obim poslova za sve kompanije koje su svojom djelatnošću povezane sa tom barskom firmom.

Iz PKCG je saopšteno da u sastavu tog radnog tijela treba da budu predstavnici privrede, odnosno zainteresovanih logističkih preduzeća, saobraćaja, proizvodnje, potom Željezničke infrastrukture, Luke Bar i Ministarstva saobraćaja.

Na sjednici je saopšteno da je barska luka izuzetno važna za sve logističke subjekte, odnosno privredni sistem Crne Gore u cjelini. Osim lučkih operatera, djelatnost 40 preduzeća iz Bara koja se bave poslovima zastupanja pred carinskim organom je direktno zavisna od obima posla u Luci.

Sve balkanske luke su u prošloj godini obavile jedan odsto ukupnog svjetskog pretovara kontejnera, a Luka Bar svega 0,6 odsto od ukupnog pretovara balkanskih luka.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

skupština, Andrija Mandić, iseljenici, turska, državljanstvo, bedri gul muković

Pitanje državljanstva iseljenika pokrenuto u parlamentu

Podgorica, (MINA) - Pravna služba Skupšine radi na iznalaženju rješenja za ostvarivanje prava na...