fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeličković: Plaćali smo sve obaveze

Veličković: Plaćali smo sve obaveze

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na čijem čelu je Aleksandar Stijović, je u skladu s mjerama o privremenom finansiranju, plaćalo sve obaveze koje su dospijevale, saopštio je državni sekretar u tom resoru, Nebojša Veličković.

“Mi nemamo nikakvih dugova, to je činjenica”, tvrdi Veličković.

On je u Jutarnjem programu TVCG saopštio da su sa poljoprivrednim proizvođačima u kontaktu sve vrijeme.

“Naravno, imamo probleme, brojni su. Niko nije rekao da ih nema. Najvećim dijelom problemi datiraju iz prethodnog perioda zbog politike kakva jeste bila u tom sektoru. Ministarstvo je u skladu sa mjerama o privremenom finansiranju plaćalo sve one obaveze koje su dospijevale”, rekao je Veličković.

Redovno su, tvrdi, izmirivali staračke naknade, za određene štete i za mljekarski sektor, prenosi portal RTCG.

“Što se mljekarskog sektora tiče, mi do danas nemamo agrobudžet, ali sva plaćanja u vezi sa mljekarskim sektorom išla su u dinamici kao da smo imali agrobudžet. Na današnji dan Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nema dugovanja po tom osnovu nijednom proizvođaču”, rekao je Veličković.

On je podsjetio da su prije desetak dana uputili dopis Ministarstvu finansija da se pomogne mljekarskom sektoru.

“Očekujemo pozitivnu reakciju, idemo prema mljekarima sa jednom vrstom pomoći za ovu specifičnu situaciju. To je nevezano za agrobudžet”, dodao je Veličković.

Kašnjenje agrobudžeta, kako je rekao, problem je, ali ako nacionalni budžet bude usvojen narednih dana, idu brzo sa agrobudžetom i javnim pozivima.

Najčitanije

amscg, stanje na putevima

Putevi uglavnom suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, saopštili...