fbpx
Naslovnica MINA Business Uprava za katastar i državnu imovinu da sprovede postupak prodaje pšenice

Uprava za katastar i državnu imovinu da sprovede postupak prodaje pšenice

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je zadužila Upravu za katastar i državnu imovinu da sprovede postupak prodaje 10,5 hiljada tona pšenice po procijenjenoj vrijednosti od 2,59 miliona EUR ili 247,5 EUR po toni.

Iz Vlade je saopšteno da je danas na sjednici usvojena Informacija o valorizaciji 10,5 hiljada tona pšenice.

„Zduženo je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da izvrši plaćanje troškova skladištenja za avgust ove godine u iznosu od 20,8 hiljada EUR, kao i troškova fumigacije i elevacije u iznosu od 12,08 hiljada EUR“, dodaje se u saopštenju.

Vlada je usvojila i Informaciju o realizaciji projekta podrške građana Crne Gore pri kupovini i ugradnji foto naponskih panela snage do deset kilovati (kW) za individualne stambene objekte i ugradnje do 30 kW za preduzeća – projekat Solari 3000+ i 500+.

Iz Vlade su kazali da je u diskusiji navedeno da se projekat finansira 80 odsto sredstvima Elektroprivrede (EPCG), odnosno kreditnim sredstvima EPCG koja se obezbjeđuju kroz javni poziv za obezbjeđivanje sredstava.

Projekat se, kako je saopšteno, finansira 20 odsto sredstvima države, odnosno sredstvima koje shodno propisima pripadaju Eko fondu.

„Iz sredstava Eko fonda obezbjeđuje se subvencija krajnjim korisnicima projekta u iznosu od 20 odsto troškova ugradnje foto naponskih panela svakom pojedinačnom domaćinstvu, odnosno pravnom licu ili javnoj ustanovi koje prijavi učešće u projektu i ispuni definisane uslove“, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da je ukupna procijenjena vrijednost projekta 30 miliona EUR, a procijenjeni troškovi ugradnje panela su hiljadu EUR po jednom kW.

Iz Vlade su kazali da su međusobni odnosi EPCG i Eko fonda definisani sporazumom na koji je Vlada dala saglasnost.

Vlada je, kako je saopšteno, usvojila polugodišnji izvještaj o javnim nabavkama za period od 1. januara do 30. juna ove godine.

U izvještaju se navodi da novi elektronski sistem, čija je primjena počela od 1. januara, uz primjenu novog zakonskog rješenja predstavlja jedan od najznačajnijih koraka u dijelu kreiranja elektronske uprave i potpuno novi koncept javnih nabavki u Crnoj Gori.

„Izvještaj sadrži tabele sa svim relevantnim podacima o korisnicima javnih nabavki, ponudama, kao i pregledu ugovora po vrstama postupka i predmetima javnih nabavki sa procijenjenom i ugovorenom vrijednošću“, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Paramont na turniru u Bijeljini

Podgorica, (MINA) - Košarkaški klub osoba sa invaliditetom Paramont iz Podgorice učestvovaće za vikend...