fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUnited grupa preuzela bugarski Vivacom

United grupa preuzela bugarski Vivacom

Amsterdam, Sofija, (MINA-BUSINESS) – United grupa, vodeći telekomunikacioni i medijski operator u jugoistočnoj Evropi, danas je okončala proces kupovine bugarske kompanije Vivacom.

Vivacom je prva telekomunikaciona kompanija u Bugarskoj, sa najvećim prihodima među operatorima u toj zemlji u prethodnih sedam godina.

„Preuzimanje Vivacoma je najnoviji potez u okviru strategije rasta United grupe, nakon kupovine TELE2 u Hrvatskoj početkom godine i postizanja dogovora o kupovini grčkog telekomunikacionog operatora Forthnet, koji će uskoro biti realizovan“, saopšteno je iz United grupe, u sklopu koje posluje crnogorski Telemach.

Poslujući istovremeno u telekomunikacionom i medijskom biznisu, United grupa objedinjuje vodeće operatore i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u jugoistočnoj Evropi.

Krajem godine imaće više od deset miliona korisnika i više od 11 hiljada zaposlenih.

Izvršna direktorica United grupe, Viktorija Boklag, saopštila je da je Vivacom utvrdio poziciju broj jedan u Bugarskoj odličnim upravljanjem, impresivnim finansijskim rezultatima, tehnološkim unapređenjima i izuzetnim timskim radom.

„Sa jasnom vizijom i strategijom za budućnost United grupa stekla je još jednog tržišnog lidera u regionu, a naš udruženi talenat, iskustvo i veličina znače da tržištu od 27 miliona ljudi u jugoistočnoj Evropi i našoj dijaspori širom svijeta možemo pružiti telekomunikacione usluge najnovije generacije i najbolji strani i domaći TV sadržaj”, rekla je Boklag.

Izvršni direktor Vivacoma, Atanas Dobrev, saopštio je da za tu kompaniju ulazak u porodicu United grupe predstavlja ogromnu mogućnost za još brži rast već odličnih rezultata.

„Izgradili smo snažan brend, sinonim za kvalitet i inovacije i modernu kompaniju sa više od pet hiljada posvećenih radnika širom zemlje. Pravo je vrijeme da napravimo sledeći korak i radujemo se zajedničkom poslovanju i razmjeni iskustva sa United grupom kako bismo naše usluge u Bugarskoj podigli na još viši nivo“, kazao je Dobrev.

United grupa je u vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih globalnih investicionih kompanija u svijetu. Posluje u sedam zemalja kroz kompanije SBB, Telemach, United Cloud, Tele2 Hrvatska i United Media.

Najčitanije