fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeUložili više miliona EUR u infrastrukturu

Uložili više miliona EUR u infrastrukturu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je posvećena stvaranju uslova za brži razvoj Žabljaka i u tom kontekstu do sada je uloženo više miliona EUR u lokalnu infrastrukturu, saopštio je premijer Duško Marković na sastanku sa čelnicima te Opštine.

Marković je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, kazao da je ulaganje ključni preduslov za stvaranje novih vrijednosti i bolji život građana.

On je predstojeći Dan opštine čestitao građanima, lokalnom rukovodstvu i odbornicima i kazao da se nada da će Žabljak, uz podršku Vlade, obezbijediti uslove za realizaciju značajnih razvojnih projekata i nove investicije.

„Na taj način ćemo dobiti nova radna mjesta, novu i kvalitetniju turističku ponudu od koje će benefit imati ne samo Žabljak, već i cijela Crna Gora“, rekao je Marković.

Predsjednik Opštine Žabljak, Veselin Vukićević, predsjednik Skupštine Opštine, Vidoje Tomčić i potpredsjednik Opštine Vasilije Jakšić informisali su Markovića o realizaciji infrastrukturnih projekata, ukazali na izazove i kazali da se nadaju da će ih uspješno riješiti kroz saradnju sa Vladom.

Na sastanku je razgovarano i o unapređenju skijaške infrastrukture uz poštovanje međunarodnih obaveza po pitanju zaštite životne sredine.

Vukićević je rekao i da je ljetnja turistička sezona bila izuzetno uspješna, da očekuje dobru postsezonu i da će lokalne službe ubrzo početi pripremu zimske.

Najčitanije