fbpx
-0.8 C
Podgorica
January 26, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessTuroperatorima iz Albanije posebno interesantan sjever Crne Gore

Turoperatorima iz Albanije posebno interesantan sjever Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Turoperatori iz Albanije, koji su prethodnih dana boravili u studijskoj posjeti Crnoj Gori u organizaciji Nacionalne turističke organizacije (NTO), imali su priliku da posjete sjever države koji je na njih ostavio poseban utisak.

Oni su boravili u Kolašinu i Rožajama, gdje su obišli ski centre Kolašin 1450, Kolašin 1600 i Hajla, kako bi se upoznali sa aktuelnom ponudom ovih skijališta.

U cilju uvezivanja turoperatora iz Albanije sa turističkom privredom sa sjevera, NTO organizovala je u Rožajama u rizortu Jela Natural Resort poslovnu B2B radionicu.

Direktorica Jela Natural Resort, Amina Kurtagić, koja je prisustvovala radionici, kazala je da su izuzetno zadovoljni i da su već dogovorili aranžmane sa albanskim turoperatorima za naredni period.

“Imali smo priliku da, u saradnji sa lokalnom Turističkom organizacijom Rožaje, turoperatorima prezentujemo našu ponudu, kao i projekte koji se odnose na razvoj seoskog turizma. Ohrabreni smo utiscima koji su ostavili naši gosti i sa zadovoljstvom se radujemo periodu koji je pred nama jer se rožajski turizam budi. Jela rizort će i u narednom periodu vrlo rado podržati svaku inicijativu i biti partner NTO-u i LTO Rožaje”, rekla je Kurtagić.

Pomoćnica direktora Skijališta Crne Gore, Nataša Pajović, kazala je da su turoperatore detaljno upoznali sa ponudom njihove kompanije, planovima za predstojeću zimsku turističku sezonu, kao i dugoročnim planovima za dalji razvoj Skijališta.

“Od ovog B2B događaja očekujemo uspostavljanje saradnje sa turoperatorima i turističkim agencijama iz Albanije, koja nam čini primarno tržište. Veoma smo zadovoljni organizacijom ovog događaja od strane NTO i nadamo se da ćemo imati priliku da prisustvujemo sličnim radionicama sa drugim tržištima i privrednim subjektima”, navela je Pajović.

Predstavnik agencije Alde travel iz Tirane kazao je da su veoma zadovoljni organizacijom kompletnog studijskog puta i agendom.

“Rožaje ima ogroman potencijal za razvijanje planinskog turizma kako zimi tako i ljeti, a posebno iznenađenje je bila hrana ovog kraja koja nas je ostavila bez riječi, veoma ukusna i prirodna, i to veoma visokog kvaliteta. Nadamo se da ćemo u skorijem periodu biti u mogućnosti dovesti što više posjetilaca da osjete ljepote ove prirode i planina na sjeveru”, rekli su iz Alde travel.

Iz te agencije su naveli da očekuju buduću saradnju između Crne Gore Albanije, a da kao agencija planiraju da reklamiraju te ljepote koje su vidjeli, a prije svega gostoprimstvo koje su doživjeli.

U studijskoj posjeti Crnoj Gori boravili su predstavnici nekih od najznačajnijih turoperatora sa tog tržišta, među kojima su Kamu Travel&Tours, Shkodra Travel&Tours, Mac Sun Albania, Alde Travel, Laste minute Travel, Start Tour, Matrios Travel&Tours, Explorer Travel Tours, Dea Lines i Pegasus Travel.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije