fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Tivtu oko sedam hiljada turista

U Tivtu oko sedam hiljada turista

Tivat, (MINA-BUSINESS) – U Tivtu, prema posljednjim podacima lokalne Turističke organizacije (TO), boravi oko sedam hiljada turista, što je oko 82 odsto u odnosu na uporedni period iz 2019. godine.

Direktorica TO Tivat, Danica Ćeranić Banjević, kazala je da ono što raduje je popunjenost njihovih hotelskih kapaciteta gdje bilježe osam odsto bolju popunjenost u odnosu na isti period 2019. godine.

“Nadamo se da će ti trendovi ostati i u narednom periodu”, rekla je Ćeranić Banjević agenciji CGNews.

Kada je riječ o strukturi turista najbrojniji su gosti sa tržišta Srbije, zatim slijedi Rusija, pa tržište Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Velike Britanije.

Dok hotelijeri bilježe bolju posjetu u odnosu na rekordnu 2019. godinu, u privatnom smještaju boravi 20 odsto manje turista u odnosu na uporedni period.

“Najave za ostatak turističke sezone su izuzetno dobre. Nadamo se da će epidemiološka situacija kako kod nas tako i na našim emitivnim tržištima biti zadovoljavajuća u narednom periodu i da ćemo ostvariti sve te najavljene rezervacije”, navela je Ćeranić Banjević.

Ona je dodala da su u TO zadovoljni naplatom boravišne takse na njihovim turističko informativnim biroima.

“Upravo zbog većeg priliva turista, mi smo otvorili sve turističko informativne biroe i Donja Lastva, Krašići, Radovići, dok turističko informativni biroi u centru i u Porto Montenegru rade tokom cijelog dana, od sedam do 20 sati. Biro u centru je otvoren i nedjeljom”, precizirala je Ćeranić Banjević.

Predstojeći vikend u Tivtu biće bogat raznim kulturno zabavnim dešavanjima. U okviru Porto Montenegra biće organizovan međunarodni Festival mode.

“U organizaciji TO i NVO Maslinarsko društvo Boka, u nedjelju je predviđena manifestacija Bokeška maslina sa prezentacijom proizvoda od masline i u okviru te manifestacije sve goste će zabavljati Škuribanda i Klapa Beleca iz Tivta. Nakon toga, 28. jula slijedi Noć rukotvorina u organizaciji Turističke organizacije i kompanije Đoković, i u okviru toga će posjetioce zabavljati jedan od lokalnih bendova”, rekla je Ćeranić Banjević.

Ona je kazala da se bogat i zanimljiv program realizuje i u okviru festivala mediteranskog teatra Purgatorije. Ovog vikenda u okviru festivala na programu je predstava Hasanaginica.

Ona je još jednom pozvala turiste da ovog vikenda i narednih dana posjete Opštinu Tivat.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije