Naslovnica MINA Business Turistička privreda Budve spremna na korekciju cijena

Turistička privreda Budve spremna na korekciju cijena

Budva, (MINA-BUSINESS) – Turistička privreda Budve je, usljed novonastale situacije sa koronavirusom, spremna na usaglašavanje i korekciju cijena kako bi bila konkurentna na tržištu, saopštila je direktorica budvanske Turističke organizacije (TO), Maja Liješević.

Ona je kazala da će marketinšku kampanju sada usmjeriti na online komunikaciju i to prvenstveno ka prioritetnim tržištima i individualnim gostima.

“Turistička organizacija Budva, u saradnji sa relevantnim nacionalnim i opštinskim službama i institucijama, pomno prati situaciju nastalu usljed proglašenja pandemije, kako na lokalnom tako i globalnom nivou”, rekla je Liješević za Infobiro.

Prema njenim riječima, iako će se posljedice pandemije koronavirusa osjetiti na turizam, turistička privreda je spremna da odgovori izazovu kada se situacija stabilizuje.

Tada je, kako je navela Liješević, neophodna brza i efikasna reakcija.

“Prateći stanje na tržištima sada znamo da je online komunikacija nešto što je dominantan oblik marketing alata. Usmjerićemo se prema tome i to prema onim tržištima koja su nam u ovom momentu najvažnija – domaće i tržište regiona, zemlje bivšeg SSSR-a, a za period glavne i postsezone tržište Zapadne Evrope”, objasnila je Liješević.

Posebnu pažnju, kako smatra, treba usmjeriti ka individualnom gostu.

“Imamo velike sisteme, kao što su hoteli, i male, privatne hotele i privatni smještaj, koji će se morati prilagođavati tržištu. U ovom trenutku na neki način privatni smještaj može biti u prednosti, jer su oni ti koji su okrenuti individualnom turizmu”, dodala je Liješević.

Ona je poručila da je u tim trenucima neophodna pomoć i podrška sa nacionalnog nivoa.

“Tu nam je važno da imamo neke olakšice prema javnim preduzećima koje se bave promocijom, prije svega mislim na lokalne turističke organizacije, u smislu olakšica kada je proces javnih nabavki u pitanju”, rekla je Liješević.

Novonastala situacija, kako je navela, direktno utiče na finansijski plan i budžet TO Budva.

“Možemo reći da je ova predsezona i za nas izgubljena. To je direktna šteta, jer su otkazani aranžmani privrede, i to odmah utiče i na naš budžet”, kazala je Liješević.

Ona je saopštila da se već pripremaju da naprave prioritete u programskim aktivnostima, jer je cilj da se u ovoj godini privreda stabilizuje.

“Nadamo se tome već u junu, kada bismo počeli sa redovnim aktivnostima, kako bi se u periodu glavne turističke sezone, a posebno postsezone, nadomjestili određeni gubici”, zaključila je Liješević.

Najčitanije

Osudili uništavanje spomenika na Ravnom lazu

Podgorica, (MINA) - Demokratska partija socijalista (DPS) osudila je antidržavni čin uništavanja mermerne ploče...