fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSve više prepoznati potencijali Glavnog grada

Sve više prepoznati potencijali Glavnog grada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Potencijali Glavnog grada sve više se prepoznaju pri čemu je Podgorica, uprkos brojnim izazovima, naročito tokom prethodne godine, imala pozitivne rezultate, saopštio je gradonačelnik Ivan Vuković.

Menadžer Glavnog grada i Služba za međunarodnu saradnju, zajedno sa Ambasadom Italije i Udruženjem italijanskih privrednika u Crnoj Gori Konfindustrija Montenegro, organizovali su Zoom sastanak na kojem su prezentovani investicioni potencijali Podgorice poslovnoj zajednici Italije i onima koji svoj biznis razvijaju u našoj državi.

Vuković je, kako je saopšteno iz PG Biroa, zahvalio na dosadašnjoj saradnji i istakao da vjeruje da će do kraja godine biti još zainteresovanih investitora koji će doprinijeti ukupnom socio-ekonomskom razvoju naše sredine.

Vuković je naveo da je to još jedan od načina da se poboljša ekonomska slika, što je od velikog značaja naročito u ovim vremenima, ali i da Podgorica dobije nove sadržaje.

On je rekao da Podgorica želi da tradicionalno dobri odnosi između Italije i Crne Gore, bude temelj za izgradnju još boljih ekonomskih odnosa.

Ambasador Italije u Crnoj Gori Luka Zelioli pohvalio je angažovanje Glavnog grada kada je u pitanju podsticaj razvoju biznis zajednice u Podgorici.

On je istakao prednosti činjenice da se u Crnoj Gori koristi euro kao valuta, naglašavajući da je riječ o zemlji koja je u procesu pristupanja EU otišla najdalje.

Predsjednik Konfindustrije Montenegro, Marko Đinđinović, takođe je ocijenio da su prilike za investiranje i saradnju značajne, posebno značaj Udruženja čiji je predstavnik, a koje broji oko 150 hiljada firmi sa preko pet miliona zaposlenih.

Menadžer Glavnog grada, Marjan Junčaj je kroz prezentaciju o biznis zonama predstavio brojne povoljnosti i detalje u vezi sa javnim pozivom za izbor korisnika biznis zona u Podgorici, te ukazao na povoljnosti i olakšice koje su od značaja za potencijalne investitore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije