fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSubvencije Opštine za besplatne prolaz kroz tunel Sozinu

Subvencije Opštine za besplatne prolaz kroz tunel Sozinu

Bar, (MINA-BUSINESS) – Opština Bar će rebelansom budžeta izdvojiti 50 hiljada EUR za subvencije za kupovinu mjesečnih karata za nesmetan prolazak mještana Mjesne zajednice (MZ) Crmnica kroz tunel Sozina, saopštili su njeni predstavnici.

“Na taj način će Opština relaksirati mještane ogromnih nameta koji imaju pri svakodnevnom ili čestom prolasku kroz tunel Sozina zbog obavljanja redovnog posla, poljoprivrednih ili drugih obaveza”, navodi se u saopštenju.

Opština će tražiti od Savjeta MZ da se ove godine dodatno proširi lista kategorija mještana koji će imati mogućnost da ostvare to pravo. Kategorije kojima bi se omogućilo to pravo su, osim onih koji obavljaju redovan posao, dodatno i vlasnici registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i registrovani izdavaoci privatnog smještaja.

“Lokalna samouprava je više puta isticala da razumije potrebe mještana koji su pod ogromnim opterećenjem, s obzirom da su godinama nailazili na nerazumijevanje menadžmenta Monteputa”, naveli su iz Opštine.

Oni su podsjetili da je ove godine izostala subvencija koju je prošle godine Monteput obezbijedio za mještane u iznosu od 30 hiljada EUR, što dodatno usložnjava njihov položaj.

“Svjesni činjenice da ponuđeno rješenje samo kratkoročno rješava višegodišnju problematiku mještana, lokalna uprava će nastaviti da podržava zahtjeve građana ovog dijela opštine i stav da je neophodno sistematski riješiti taj problem kroz značajno smanjenje cijena prolaza kroz tunel Sozina ili čak potpuno ukidanje naplate za navedene kategorije stanovništva”, kazali su iz Opštine.

Oni smatraju da bi u vremenu opšte ekonomske krize usljed epidemije koronavirusa, kada se bilježe stalna poskupljena osnovnih životnih i drugih potrepština, država morala povesti računa da ovakvi nameti postaju neizdrživi za mještane Crmnice, koji su prinuđeni da svakog dana prolaze kroz tunel Sozina.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije