fbpx
NaslovnicaGlavna vijestSpajić: Prvim komercijalnim letom počinje život nove kompanije

Spajić: Prvim komercijalnim letom počinje život nove kompanije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prvim komercijalnim letom ToMontenegra počinje život nove kompanije, za koju Vlada vjeruje da će biti uspješna i da će raditi u interesu ekonomije, privrede, turizma i ostalih segmenata društva, kazao je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

On je, povodom prvog redovnog komercijalnog leta kompanije, rekao da je Ministarstvo, na čijem je čelu, po prirodi poslova i u dijelu svojih nadležnosti, učestvovalo u pokretanju nove crnogorske avio-kompanije i njenog avio brenda Air Montenegro.

„Prvim komercijalnim letom počinje i život nove kompanije, za koju vjerujemo da će biti uspješna i da će raditi u interesu crnogorske ekonomije, privrede, turizma i svih ostalih segmenata društva“, kazao je Spajić agenciji Mina-business.

On je naveo da će avioni do daljnjeg letjeti bez loga novog avio brenda, jer je proces produkcije vizuelnog identiteta svakako dug, a u Vladi ne žele da ih to sprečava da avioni budu u funkciji i ostvaraju svoj primarni zadatak.

Spajić je dodao da su čuli mišljenje javnosti po pitanju vizuelnog identiteta i da nije isključeno da će neke sugestije i uvažiti, a o čemu će, kako je naveo, javnost biti obaviještena.

Prema njegovim riječima, obaveza kompanije To Montenegro je da opravda sve prethodne postupke, pa su pred nju stavljeni i jasni zahtjevi, prevashodno da bude održiva, odnosno da ne bude na finansijskom teretu građana Crne Gore.

„Treba da služi njihovim interesima tako što će povezivati Crnu Goru sa svijetom, na način da prihodi pokrivaju rashode i time što će učiniti sve što je u njenoj moći da ostvaruje dobit“, naveo je Spajić.

On je kazao da uvijek daje prednost tome da sve treba da je u ingerencijama stručnih i kompetentnih.

„Vjerujemo da će se građani Crne Gore poistovjetiti i sa kompanijom ToMontenegro, a mi ćemo je razvijati sa pažnjom dobrog domaćina, na ponos naroda“, rekao je Spajić.

On je dodao da sjutra, zbog zakazanih obaveza u Skupštini, ne može prisustvovati na aerodromu sa ostalim kolegama.

„Želim posadi i putnicima srećan prvi redovan komercijalni let novog nacionalnog avio-ambasadora i očekujem dobro poslovanje kompanije“, zaključio je Spajić.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...