fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeSpajić: Crnoj Gori važne investicije Japana

Spajić: Crnoj Gori važne investicije Japana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnoj Gori je, na putu podsticanja njenog ekonomskog prosperiteta, važna podrška Japana, posebno u privlačenju investicija iz te zemlje, ocijenio je ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić.

Spajić koji je u delegaciji predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića prilikom službene posjete Japanu, je u video izjavi na japanskom jeziku kazao da se potencijal Crne Gore, kao i Zapadnog Balkana u cjelini, može unaprijediti poboljšanjem ekonomske saradnje između Crne Gore i Japana.

“Već smo preduzeli konkretne korake u tom pravcu, poput rješavanja problema i ponovnog pokretanja proizvodnje fabrike metala Daido u Kotoru, u posjeti koju sam nedavno imao sa japanskim ambasadorom Takahikom Kacumatom. Ovaj aktivan pristup i blizak odnos sa našim ključnim investitorima pomoći će jačanju odnosa dvije države”, kazao je Spajić koji je studije Ekonometrike završio na Osaka Univerzitetu, kao stipendista japanske Vlade, te gradio karijeru i u Tokiju.

Iz resornog Ministarstva su podsjetili da je prilikom nedavnog sastanka u Kotoru, Kacumata rekao da je srećan što vidi da postoji dugoročna saradnja između Japana i Crne Gore.

“Djelimo stav ka potrebi poboljšanja i širenja naših odnosa, kroz poslovanje, ekonomiju, IT, energetiku i ekologiju. U toku Olimpijskih igara, Krivokapić i Spajić posjetiće Tokio. Ovaj susret biće pokretačka snaga za poboljšanje naših odnosa”, kazao je Kacumata.

Delegacija crnogorske Vlade je na Olimpijskim igarama koje se održavaju u Tokiju, u znak podrške crnogorskim sportistima.

Spajić će se sjutra sastati sa japanskim premijerom Jošihide Sugom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije