fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSnažnije povezati privrede Crne Gore i Indonezije

Snažnije povezati privrede Crne Gore i Indonezije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Postoji prostor za značajno unapređenje ekonomskih odnosa Crne Gore i Indonezije, naročito u turizmu i hotelijerstvu, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika Privredne komore Pavla D. Radovanovića i nerezidentnog ambasadora Indonezije u Podgorici, Mochammada Chandre W. Yudhe.

Iz PKCG je saopšteno da podaci Monstata pokazuju da se spoljnotrgovinska razmjena Crne Gore sa Indonezijom, u periodu od januara do novembra prošle godine, odnosila isključivo na uvoz vrijedan 5,4 miliona EUR, dok su izostali izvoz i investicije iz te države.

Takođe, u prethodnoj godini nijesu zabilježeni dolasci turista iz Indonezije u Crnu Goru.

“Upravo ti podaci ukazuju da postoji prostor za unapređenje saradnje dvije države u brojnim oblastima, a naročito, kako su ocijenili Radovanović i Yudha, u turizmu i hotelijerstvu”, rekli su iz PKCG.

Sagovornici su saglasni da je prošlogodišnja kriza, prouzrokovana pandemijom covid-19, u značajnoj mjeri uticala na ekonomije Crne Gore i Indonezije.

Intenziviranju saradnje, kako je ocijenjeno, doprinijela bi i organizacija poslovnog foruma, tokom kojeg bi bili predstavljeni ekonomski potencijali te inicirana partnerstva privrednika dvije zemlje.

Yudhke je pozvao Radovanovića da učestvuje u forumu Indonezija-jugoistočna Evropa, koji je planiran za oktobar.

Sastanku su prisustvovali i šef ekonomskog odjeljenja u Ambasadi Tri Aryadi, vojni ataše poručnik Sri Adi Trio Wahzu, kao i predstavnik Ministarstva vanjskih poslova, Pavle Grgurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije