10 C
Podgorica
October 19, 2020.
Naslovnica Glavna vijest Sekulić: U vrijeme pandemije sačuvano 60 hiljada radnih mjesta

Sekulić: U vrijeme pandemije sačuvano 60 hiljada radnih mjesta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je u vrijeme pandemije u vidu pomoći isplatila 42 miliona EUR subvencija, dok je različitim mjerama sačuvano 60 hiljada radnih mjesta i otvoreno hiljadu novih, saopštila je ministarka ekonomije, Dragica Sekulić.

Sekulić, koja je i kandidatkinja za poslanicu Demokratske partije socijalista (DPS), najavila je kontinuitet odgovorne ekonomske politike, koja podrazumjeva brigu o zaposlenima, rad na uslovima na očuvanju radnih mjesta i dalji razvoj.

„Nastavićemo i u narednom mandatu da ulažemo u mlade ljude, u najznačajniji kapital – ljudski kapital”, rekla je Sekulić.

Ona je, kako je saopšteno iz DPS-a, navela da je za svaku stabilnu ekonomiju potrebna jaka privreda, a da osnov privrede čine ljudi.

„Zato smo našu ekonomiju razvijali po mjeri čovjeka, našeg građanina”, kazala je Sekulić.

Ona je podsjetila na odluku Vlade da se zaposlenima u trgovini obezbijedi neradna nedjelja, kako bi imali slobodan dan koji mogu da provedu sa svojim porodicama.

„Vjerujemo u u dalji razvoj Crne Gore i njene ekonomije, ali prije svega u znanje koje imamo u Crnoj Gori”, zaključila je Sekulić.

Najčitanije