fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŠćekić i Radulović najuspješniji menadžeri

Šćekić i Radulović najuspješniji menadžeri

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izvršni direktor Sava osiguranja Nebojša Šćekić i suvlasnik Montenegro Stars Hotel Group, Žarko Radulović, izabrani su za najuspješnije menadžere u prošloj godini u velikim preduzećima i akcionarskim društvima.

Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM) izabrala je danas najuspješnije menadžere i preduzetnike Crne Gore za prošlu godinu u devet kategorija.

“Od pristiglih 249 nominacija prihvaćene su 82 kandidature, a Upravni odbor je odlučio da usvoji predlog stručnog žirija za 12 laureata”, saopšteno je iz AMM.

Preduzetnici godine su predsjednici Odbora direktora kompanija “Čelebić” i Zetagradnja, Tomislav Čelebić i Blagota Radović.

“Menadžer godine u kategoriji srednjih preduzeća je komercijalni direktor i osnivač kompanije Šimšić Montmilk, Milutin Đuranović, a u kategoriji malih preduzeća izvršni direktor Logate, Ivica Tatar”, navodi se u saopštenju.

Menadžer godine u mikro preduzećima je izvršni direktor Kuće mode i ljepote “Zoran”, Zoran Vukčević, dok je za mladog menadžera godine proglašen izvršni direktor kompanije Mezon, Nikola Kovačević.

Projekt menadžer godine je programski direktor konferencije Spark.me, Vladimir Vulić.

“Titula najuspješnije menadžerke u javnim institucijama, ustanovama i lokalnim upravama pripala je direktorici Uprave za kadrove, Svetlani Vuković. Nagrade za životno djelo dodijeljene su Slavku Drljeviću i Vladimiru M. Vukmiroviću”, rekli su iz AMM.

Upravni odbor AMM-a je donio odluku da osnivaču i izvršnom direktoru kompanije Comp Comerc, Ranku Jovoviću, dodijeli specijalno priznanje za doprinos menadžmentu i preduzetništvu u prošloj godini, a generalnom direktoru kompanije Čikom Vladanu Tabašu za doprinos u oblasti digitalizacije Crne Gore.

“Ovogodišnji laureati su u prošloj godini ostvarili ukupan prihod od 114,3 miliona EUR, neto dobit od 17,3 miliona EUR, ukupne investicije od 70,5 miliona EUR, a zapošljavaju blizu 1,6 hiljada radnika”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije