Naslovnica MINA Business Savjet važan za unapređenje poslovnog ambijenta Glavnog grada

Savjet važan za unapređenje poslovnog ambijenta Glavnog grada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Novoformirani Savjet za unapređenje poslovnog ambijenta u Glavnom gradu biće izuzetno važno tijelo u nastojanjima da se poslovni ambijent u Podgorici unaprijedi i učini što podsticajnijim za biznis, ocijenili su iz Montenegro biznis alijanse (MBA).

MBA će, kao član Savjeta, nastojati da pruži svoj puni doprinos ostvarenju tog cilja.

„I do sada je saradnja MBA i Glavnog grada imala uzlazni trend, a članstvo u Savjetu će biti nova prilika da se ta saradnja učini efikasnijom u interesu razvoja biznisa na teritoriji Glavnog grada“, kazali su predstavnici MBA.

Oni su dodali da se njihova uspješna saradnja ogledala u konkretnim inicijativama koje su bile značajna podrška razvoju biznisa.

„Organizovanje već, može se slobodno reći, tradicionalnog Poljoprivrednog sajma u Podgorici je jedna od takvih aktivnosti. Takođe, naše zajedničko angažovanje u organizovanju manifestacija veoma važnih za uspostavljanje i unapređenje poslovnih odnosa preduzeća, ne samo u regionu nego i šire“, navodi se u saopštenju.

Iz MBA su kazali da njihovo učešće MBA u kreiranju zakonske regulative na nivou Glavnog grada ima višegodišnju uspješnu tradiciju.

„Koristeći iskustva i preporuke svojih članova, MBA će, kao član novoformiranog Savjeta, svojim predlozima i sugestijama nastaviti aktivno učešće u stvaranju što podsticajnijeg poslovnog ambijenta u cilju daljeg razvoja biznisa i privatnog sektora na teritoriji Glavnog grada“, poručili su iz te poslodavačke asocijacije.

Oni su dodali da čelnici Glavnog grada osnivanjem Savjeta potvrđuju opredjeljenje da Podgoricu učine gradom punim privrednog razvoja i ekonomskog i svakog drugog napretka.

Najčitanije

U beranskoj bolnici tri pacijenta na respiratoru

Podgorica, (MINA) – U Opštoj bolnici Berane šest pacijenata pozitivnih na koronavirus ima tešku...