fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRoaming Montenegro ponudio 872 hiljade EUR za zgradu Boksita

Roaming Montenegro ponudio 872 hiljade EUR za zgradu Boksita

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Stečajni upravnik Rudnika boksita, Mladen Marković, prihvatio je ponudu nikšićke kompanije Roaming Montenegro, vlasništvo Dalibora Milovića, koja će upravnu zgradu Rudnika platiti 872 hiljade EUR, saznaje Pobjeda.

Zgrada je prodata iz desetog puta, jer na prvobitno ponuđenu cijenu od 1,55 miliona EUR, koja se nakon svake neuspješne prodaje smanjivala, nije bilo zainteresovanih.

Na posljjednji oglas ponudu je dala i mađarska kompanija Vagonimpeks, koja od Rudnika po pravosnažnoj presudi potražuje preko 800 hiljada EUR, ali je Marković ocijenio neispravnom, jer nije bilo dokaza o uplati depozita.

“Navodi iz ponude da dokaz o uplati depozita u stvari predstavlja potraživanje koje ponuđač ima prema stečajnom dužniku u iznosu od 800,3 hiljade EUR ne mogu se prihvatiti kao validan dokaz, jer takav vid prebijanja potraživanja u postupku prodaje imovine nije dozvoljen i nije propisan Zakonom o stečaju”, navodi se u odluci Markovića.

Bivši radnici Rudnika su u više navrata ukazivali da neće dozvoliti da se Vagoimpeks naplati prije njih, međutim, prema odlukama sudova, ova kompanija je svrstana u prvi isplatni red, kao trošak stečajnog postupka koji se prioritetno isplaćuje.

U pravosnažnoj presudi u korist Vagonimpeksa utvrđeno je da im je šteta nanijeta „krajnjom nepažnjom“, te da je iskaz tadašnjeg stečajnog upravnika Rudnika, Zdravka Cicmila, da je ugovor raskinut jer više nije mogao organizovati proizvodnju, u suprotnosti sa dokazima.

Tim ugovorom bilo je predviđeno da Rudnici isporuče 450 hiljada tona rude boksita koje je Vagonimpeks dalje trebalo da preproda Alumini iz Zvornika. Od toga je ostalo neisporučeno 379 hiljada tona rude.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Perović puštena da se brani sa slobode

Podgorica, (MINA) - Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović puštena je da...