Naslovnica MINA Business Rast prometa robe u trgovini na malo u maju

Rast prometa robe u trgovini na malo u maju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Promet robe u trgovini na malo u maju je u odnosu na april bio veći 13,3 odsto u tekućim cijenama i 14,2 odsto u stalnim, saopšteno je iz Monstata.

Statističari su naveli da je na godišnjem nivou promet robe u trgovini na malo u maju pao 20,1 odsto u tekućim cijenama i 19,1 odsto u stalnim.

„Promet u trgovini na malo motornim gorivima u maju je u odnosu na april porastao 39 odsto u tekućim cijenama i 40,9 odsto u stalnim, dok je na godišnjem nivou bio manji 34,3 odsto u tekućim cijenama i 15,9 odsto u stalnim“, rekli su iz Monstata.

Promet u trgovini na malo prehranom u maju je u odnosu na april porastao 4,2 odsto u tekućim cijenama i 4,6 odsto u stalnim, dok je na godišnjem nivou smanjen 15,3 odsto u tekućim cijenama i 16,6 odsto u stalnim.

Promet u trgovini na malo farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima veći je u odnosu na april 1,3 odsto, dok je u poređenju sa istim periodom prošle godine manji tri odsto.

„Promet u trgovini na malo neprehrambenim proizvodima u maju je u odnosu na april porastao 40,1 odsto, dok je na godišnjem nivou pao 24,8 odsto“, saopšteno je iz Monstata.

Najčitanije

Ljubav i poštovanje prema državi nemaju cijenu, ni alternativu

Podgorica, (MINA) - Crnogorski premijer Duško Marković čestitao je Međunarodni dan mladih poručivši omladini...