fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPutarina za auto-put do 3,5 EUR

Putarina za auto-put do 3,5 EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Putarina za prioritetnu dionicu auto-puta Bar-Boljare iznosiće najvjerovatnije od tri do 3,5 EUR, saopštio je izvršni direktor Monteputa, Jonuz Mujević.

“Još nije preciziran tačan iznos putarine, a iznosiće od osam do 12 centi po kilometru. Konačnu odluku o iznosu putarine donijeće Vlada”, rekao je Mujević Pobjedi.

On je dodao da Vlada ima vremena da u narednih godinu precizira tačan iznos, kao i da smatra da će se najvjerovatnije ići na nižu tarifu od osam centi po kilometru.

“Po toj tarifi za prolaz prioritene dionice od od Smokovca do Mateševa plaćaće se putarina od tri do 3,5 EUR”, kazao je Mujević.

Prema njegovim riječima, putarinu će najvjerovatnije naplaćivati Monteput.

“Za sada je opredjeljenje Vlade da Monteput obavlja naplatu putarine i kompletno održavanje auto-puta, ali čekamo usvajanje Zakona o putevima, nakon čega će to biti precizirano”, objasnio je Mujević.

On smatra da Monteput ima potencijal za održavanje auto-puta.

“Imamo potencijala i iskustva za održavanje auto-puta i već pravimo određene pripreme. U narednom periodu ćemo kupiti i opremu neophodnu za održavanje auto-puta”, kazao je Mujević i dodao da će sredstva za nabavku opreme izdvojiti iz dobiti kompanije za ovu godinu.

Najčitanije