fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPriznanja najboljim u turizmu i ugostiteljstvu Podgorice

Priznanja najboljim u turizmu i ugostiteljstvu Podgorice

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Nemesis i hotel Podgorica dobitnici su priznanja u kategoriji najbolje kompanije i institucije u okviru manifestacije Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu Podgorice.

U kategoriji najbolje kompanije i institucije priznanja su dobili i restoran 100 Manira, picerija Ćošak, turistička agencija Monte Mare Travel, manifestacija Podgorički maraton, turističko-izletničko mjesto Gradska plaža Rogami i časopis Caffe Montenegro, prenosi Mediabiro.

Kada je riječ o najboljim pojedincima, priznanja su uručena menadžerki Svetlani Goranović iz hotela Ramada, recepcionerki Sandri Vešović iz hotela Boscovich, kuvaru Mirku Popoviću iz restorana Per Sempre, konobaru Bojanu Staniću iz restorana Bar49, poslastičarki Dragani Pejović iz poslastičarnice La Parisienne, turističkom posredniku Žarku Radiševiću iz TA Marco Polo i novinaru Sergeju Ćetkoviću posthumno.

Nagrađeni su i najbolji komunalni radnici gradskih preduzeća Rafet Musić i Murat Ajvazi iz Čistoće, Ema Vesković i Hajdar Kajošaj iz Zelenila i Kadri Beriša iz Tržnica i pijaca.

Posebno priznanje za doprinos u turizmu dobila je Sanja Marković iz Privredne komore (PKCG), dok je posebno priznanje za unapređenje gastronomije posthumno dobio Dragan Marković.

Specijalnu nagradu za doprinos uređenju grada dobila je Agencija za stanovanje.

Manifestaciju je otvorila direktorica Turističke organizacije Podgorice, Irena Rogošić, koja je čestitala svim dobitnicima priznanja i ujedno izrazila zadovoljstvo zbog postojanja kompanija i kolektiva, koji svojim angažovanjem doprinose da se Podgorica razvija kao kvalitetna turistička destinacija, uprkos izazovima sa kojima se suočava segment turizma.

„Manifestacija Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu tradicionalno se održava već više od tri decenije. Budući da 2020. godine nažalost nijesmo bili u mogućnosti da istu organizujemo, iz dobro nam poznatih razloga, ove godine Organizacioni odbor za dodjelu nagrada imao je težak zadatak. Na kraju smo ipak uspjeli da izaberemo one koji su se na neki način izdvojili svojim djelovanjem u prethodnom periodu“, kazala je Rogošić.

Ona je rekla da se nada da će tim projektom uspjeti da stimulišu i pojedince i kolektive da razvijaju svoje lične i profesionalne sposobnosti i kvalitete.

Rogošić je čestitala svim dobitnicima priznanja i zahvalila svima koji doprinose razvoju Podgorice kao turističke destinacije, pogotovo u ovim izazovnim vremenima.

„Tome u prilog govore ostvareni rezultati kada je u pitanju posjeta Glavnom gradu. U proteklom periodu, za 11 mjeseci, Podgoricu je posjetilo 11 hiljada turista, a ostvareno je 170 hiljada noćenja što je ohrabrujući, ali i istovremeno obavezujući podatak da nastavimo svi zajedno vrijedno da radimo“, navela je Rogošić.

Priznanja su uručili gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković i predsjednik Organizacionog odbora za dodjelu nagrada i menadžer Glavnog grada, Marjan Junčaj.

„Za nas u gradskoj upravi ova lijepa tradicija je vrlo važna, i sve važnija jer imamo u vidu golemi turistički potencijal naše Podgorice. Svjesni smo da je za nama izuzetno težak period, iako smo se nadali da će korona postati prošlost. Bez obzira na to, čini mi se da smo u odnosu na pretprošlu godinu napravili ozbiljne pomake, i prošlu godinu ćemo pamtiti kao godinu dobre nade. To ne bi bilo moguće da nije bilo vas, ljudi koji tu ideju nosite i koji polako, ali sigurno svojim radom transformišete ovaj grad iz neke usputne stanice ka ljetnjim i zimskim turističkim centrima“, naveo je Vuković.

Turistička organizacija Podgorice, više od tri decenije, nagrađuje pojedince i kolektive koji su svojim radom doprinijeli obogaćivanju i dodatnoj promociji turističke ponude Glavnog grada, te podstiče i ostale da unapređuju, kako svoje poslovanje, tako i lične i profesionalne vještine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Nastavak intenzivne saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Poreska uprava (PU) i Uprava policije nastaviće intenzivnu saradnju, saopštili su...