fbpx
NaslovnicaGlavna vijestAir Montenegro nije bez šansi na tržištu

Air Montenegro nije bez šansi na tržištu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Air Montenegro kreće sa pozicije koja se ne može porediti sa onom kada je počinjao Montenegro Airlines (MA), ocijenio je vazduhoplovni konsultant Vuk Stojanović i dodao da se nova avio-kompanija ne može u potpunosti ostaviti bez šansi kada je u pitanju tržište.

Stojanović je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je Air Montenegro prilično ograničen sa dva vazduhoplova, sa kojima nije lako organizovati saobraćaj.

“Što se tiče samog Beograda i saobraćaja na relaciji Crna Gora – Beograd, tu oni čak mogu ponajbolje da se bore, jer su uvijek mogući dogovori sa srpskim prevoznikom. Neće oni tu da trpe velike gubitke”, smatra Stojanović.

Vrlo su, kako je kazao, diskutabilni letovi prema Istanbulu i Banjaluci.

“Vidio sam da ima interesovanja turoperatora, ali da li su oni spremni da zakupe sjedište i kakvo će da bude punjenje”, dodao je Stojanović, prenosi portal RTCG.

Air Montenegro se, kako je ocijenio, susrijeće sa zluradim komentarima koji dolaze iz krugova koji nemaju veze sa vazduhoplovstvom.

“Vrlo je nezgodna pozicija. S druge strane, ToMontenegro je ‘usisao’ neki kadar MA koji je i te kako odgovoran za ono što se desilo MA i koji nijesu nimalo nevini zbog skandala koji se dešava sa motorima ToMontenegra. Tako da se nalaze u poziciji koja nije zavidna, treba im velika borba da se iščupaju”, tvrdi Stojanović.

On smatra i da ToMontenegro ima medijski nastup koji nije krajnje pošten kada kažu da su moderna kompanija koja će na tržišnim principima napraviti sjajne rezultate.

“Pošteno je da se kaže da su kompanija koja će poslovati sa gubitkom u prve dvije godine, ali da se sračunaju efekti koje će nacionalna kompanija da prouzvede na privredu i turizam i da se tako prikaže rezultat kompanije”, rekao je Stojanović.

Govoreći o krizi u vazduhoplovstvu, koja je vezana sa epidemijom koronavirusa, Stojanović je saopštio da je ona nepredvidiva i da niko ne može da predvidi šta nas čeka na jesen.

“Definitivno je da avijacija neće propasti, posebno velike nacionalne kompanije, jer će one dobiti dovoljno novca od svojih država da se oporave i da gutaju one male”, poručio je Stojanović.

On je podsjetio da je MA prije desetak godina bio jedna od najstabilnijih avio-kompanija u regionu.

Na pitanje u čemu on vidi propast MA, Stojanović je odgovorio da je to struktura rukovodećeg kadra koji nije bio dovoljno adekvatan.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...