fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPreduzeti prvi koraci na uspostavljanju saradnje Herceg Novog i gradova iz Rumunije

Preduzeti prvi koraci na uspostavljanju saradnje Herceg Novog i gradova iz Rumunije

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Članovi ekonomske i kulturne misije iz Rumunije, njih 18, su tokom posjete Opštini Herceg Novi predstavili mogućnosti saradnje kroz više privrednih grana – od turističkog i obrazovnog segmenta, do implementacije najnovnijih informacionih tehnologija.

Iz hercegnovske Opštine su kazali da su gostima iz Rumunije kroz Mapu invesiticija predstavljene mogućnosti ulaganja u Herceg Novi i vizija razvoja grada.

“Posjeta gostiju iz Rumunije uslijedila je kao nastavak aktivnosti na uspostavljanju saradnje između Herceg Novog i gradova i kompanija iz te zemlje”, navodi se u saopštenju.

Iz Opštine su podsjetili da je ambasador Rumunije u Crnoj Gori, Matei Viorel Ardeleanu, nedavno boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Herceg Novom, što je bila prilika za razmjenu iskustava i sagledavanje mogućnosti saradnje i razvijanja potencijala grada.

Lokalnoj upravi, kao i preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Opština, predstavio se generalni menadžer Innes Grupe, Bogdan Kristian Stanače, koji je govorio o internet tehnologijama, bazama podataka i računarskoj sigurnosti.

U rumunskoj delegaciji je bio i profesor Klaudiu Margaritesku, ispred Univerziteta za medicinu i farmaciju iz Krajove, koji je prezentovao mogućnosti akademske saradnje i promocije zdravstvenog turizma.

Tokom naredne sedmice je najavljena i posjeta predstavnika Privredne i industrijske komore okruga Dolj, čiji je Krajova glavni grad, kako bi sa rukovodstvom Herceg Novog razgovarali o konkretizaciji saradnje, te mogućnostima učlanjenja grada u EGTC grupu i učestvovanja u twinning projektima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije