fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPozitivno ocijenjeno 11 prijava za grantove za ranu fazu razvoja start up-ova

Pozitivno ocijenjeno 11 prijava za grantove za ranu fazu razvoja start up-ova

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na javni konkurs za dodjelu grantova za ranu fazu razvoja start up-ova podnešene su 32 projektne prijave, od kojih je pozitivno ocijenjeno njih 11, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Iz Ministarstva je saopšteno da ukupan iznos podrške obezbijeđen za te namjene u ovoj godini iznosi 200 hiljada EUR.

„Na javni konkurs su podnešene 32 projektne prijave, od kojih je jedna zaprimljena nakon roka definisanog ovim konkursom, zbog čega nije upućena na evaluaciju“, objasnili su iz Ministarstva.

Ministarstvo ekonomskog razvoja sprovelo je proceduru evaluacije 31 prijave po konkursu i pozitivno ocijenilo 11 prijava.

„Od toga, devet su podnijeli formalni start up-ovi, odnosno već osnovana preduzeća, dok su dvije prijave podnijeli neformalni start up timovi, koji će biti u obavezi da se registruju u Centralnom registru privrednih subjekata prije dodjele granta“, navodi se u saopštenju.

Podnosioci prijave koji su pozitivno ocijenjeni su Sjever.me, Alicorn, Ivan Radunović, Confidi, Aragorn, DigitalBee, Petar Šćepanović, Impact Institut, Oykos Development, Cube 42 i GuesTool.

„Bodovanje projekata realizovano je na skali od nula do 100 bodova sa jasno utvrđenim kriterijumima u javnom konkursu, a pozitivno ocijenjenim se smatra projekat koji ukupno ima najmanje 70 od 100 mogućih bodova“, precizirano je iz Ministarstva.

U okviru pozitivno ocijenjenih prijava predloženo je zapošljavanje 35 osoba, koja u prethodnih šest mjeseci nijesu bila angažovana kod istog poslodavca.

„Ukupno tražena sredstva za sufinansiranje od Ministarstva iznose nešto više od 190 hiljada EUR.“, dodaje se u saopštenju.

Dodjela sredstava po konkursu realizovaće se po redosljedu sa rang liste i u skladu sa raspoloživim budžetom, a nakon sprovedenog procesa finalnog usklađivanja budžeta.

Ministarstvo ekonomskog razvoja objavilo je sredinom oktobra javni konkurs za dodjelu grantova za ranu fazu razvoja startapova s rokom prijavljivanja do 11. novembra.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije